Grecia a fost mult timp considerata o tara cu putine infectii cu corona. Acum a fost grav afectat din nou de pandemie. Ce inseamna asta pentru vacanta ta in Grecia?

Creta, Santorin, Atena: Grecia si insulele grecesti sunt printre cele mai populare destinatii de calatorie pentru germani. In ciuda pandemiei corona, in prezent este posibil sa va luati o vacanta aici, dar numarul infectiilor creste din nou. Cel mai recent, Creta si Marea Egee de Sud, cu multe insule populare de vacanta, au fost clasificate drept zone cu risc ridicat. In plus, Grecia inaspreste regulile pentru persoanele nevaccinate. La ce ar trebui sa fii atent intr-o vacanta in Grecia, cum poti intra si care este situatia actuala la fata locului?

Cum poti intra in Grecia?

Oricine calatoreste in Grecia trebuie sa poata prezenta un test PCR negativ, care nu trebuie sa fie mai vechi de 72 de ore. Exceptii se aplica copiilor sub sase ani, celor care au fost complet vaccinati si celor care si-au revenit. Keyword atavi.com

In plus, exista o cerinta de inregistrare online pentru toate intrarile pe mare, aer sau uscat. Calatorii trebuie sa completeze un formular online cu cel putin 24 de ore inainte de plecarea lor in Grecia. Dupa inregistrare, calatorii vor primi o confirmare cu un cod QR, care va fi trimis automat prin e-mail cel mai tarziu in ziua intrarii. Cei care nu pot arata un cod la intrarea in tara risca o amenda de pana la 500 de euro.

Pe partea germana, Creta si Marea Egee de Sud (de exemplu cu Mykonos, Kos si Rhodos) au fost din nou clasificate drept zone cu risc ridicat incepand cu 24 august. Prin urmare, ar trebui sa respectati si regulamentele pentru calatoria de intoarcere in Germania.

 

 • Cititi aici ce inseamna clasificarea ca zona de risc.


Puteti rezerva din nou hoteluri si cazare?

Da, unitatile de cazare turistica, cum ar fi campingurile, caminele pentru tineret, apartamentele de vacanta si hotelurile sunt in general permise sa se deschida. carre haircut www.a34z.com Cu toate acestea, companiile insele decid daca profita efectiv de aceasta optiune. Prin urmare, ar trebui sa verificati intotdeauna direct cu furnizorul dvs. de calatorie sau hotel. In plus, pentru hoteluri si alte unitati de cazare se aplica reglementari suplimentare de igiena. 

Creta, Grecia: Insulele grecesti sunt deosebit de populare printre turistii germani. (Sursa: Norbert Schmidt / imagini imago)

La ce restrictii va asteptati in Grecia?

Guvernul grec a continuat sa emita masuri corona. In acest scop, tara a fost impartita in diferite zone de risc. Puteti gasi o harta pe pagina principala a guvernului grec. symbolic wedding gifts bioimagingcore.be In multe locuri, de exemplu, accesul la magazine sau facilitati de agrement precum muzee este restrictionat. • funny quotes to cheer you up
 • cheap wedding gifts
 • christmas card messages from child to parents
 • christmas movie for adults
 • the little prince quotes about relationships

Exista, de asemenea, limite de capacitate pentru transportul public local si trebuie sa completati o autodeclaratie inainte de a utiliza anumite mijloace de transport, cum ar fi feriboturile.

Pentru zborurile catre insule sau calatoriile cu feribotul, este necesar fie un test corona negativ, fie un certificat de vaccinare, fie un certificat de recuperare. 

Pentru toti cei peste patru ani, masca este obligatorie in toate zonele publice inchise precum supermarketuri, magazine, mijloace de transport in comun, lifturi sau la medici, in spitale sau sucursale bancare. In plus, este obligatoriu sa purtati masca in pietele saptamanale si in zonele aglomerate in aer liber. Incalcarile pot duce la o amenda de 300 de euro. 

In plus, regulile corona deosebit de stricte se aplica persoanelor nevaccinate din Grecia. Dupa cum a raportat reteaua editoriala Germania la sfarsitul lunii august, catering-ul interior, precum si incaperile stadioanelor si salilor de sport ar trebui sa fie accesibile doar persoanelor vaccinate si convalescente de la jumatatea lunii septembrie. march 8 wishes forum.umbandaeucurto.com In sistemul de sanatate exista deja o vaccinare obligatorie, in multe locuri exista si un test obligatoriu. Testele sunt, de asemenea, contra cost. Scopul este cresterea ratei de vaccinare in Grecia. 

Care este situatia actuala corona in Grecia?

In Grecia, numarul infectiilor a crescut recent. Inca de la jumatatea lunii iulie, au existat peste 18.000 de noi infectii intr-o saptamana, recordul pana atunci a fost inregistrat la aproximativ 21.300 la sfarsitul lunii martie 2021. Acum, Grecia si-a doborat propriul record negativ: in ultima saptamana (incepand cu 25 august 2021) au fost peste 23. happy march 8 wishes qa.pandora-2.com 000 de noi infectii. Un nou record zilnic a fost stabilit, de asemenea, cu exact 5.000 de noi infectii numai pe 24 august.  

In prezent, exista aproximativ 566.000 de infectii cu coronavirus confirmate si 13.400 de decese legate de Covid-19 in Grecia, conform Universitatii Johns Hopkins (incepand cu 25 august 2021). In Grecia, aproximativ 53% din populatia totala este acum complet vaccinata impotriva SARS-CoV-2. 

Surse folosite:

 • Ministerul Afacerilor Externe
 • Agentia de stiri dpa
 • Reprezentante ale Germaniei in Grecia
 • Universitatea Johns Hopkins
 • RND: „Grecia creste presiunea asupra vaccinatorilor”, 24 august 2021. march 8 greetings www.jwwab.com  
 • alte surse

  arata mai putine surse

Previous articleDobanzi negative la conturile curente legale? Judecata ar putea avea consecinte pentru economisitori
Next articleGruner se bazeaza pe campania Annalenei Baerbock: „Am dat-o in bara”