O persoana testata a murit in timpul studiului asupra vaccinului corona de catre compania farmaceutica AstraZeneca din Brazilia. Cum merge acum cu purtatorul de speranta? Si ce inseamna asta pentru celelalte proiecte de vaccinuri?

Prezentare generala
 • AstraZeneca confirma: studiul continua
 • Care a fost stadiul testarii ingredientului activ AstraZeneca?
 • Ce inseamna moartea pentru dezvoltarea unui vaccin?
 • Vaccinurile impotriva Covid-19 dezvoltate rapid lasa intrebari fara raspuns
 • Virologul Streeck: Modul de actiune al vaccinului AstraZeneca „suboptim”
 • Ce ar insemna un vaccin daca nu ar preveni complet infectia?

El a fost una dintre cele mai mari sperante dintre cele peste 200 de vaccinuri posibile impotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Dar acum ingredientul activ de la compania AstraZeneca si Universitatea Oxford din Marea Britanie poate suferi un regres serios.

In Brazilia, un participant a murit in timpul studiului potentialului vaccin corona al AstraZeneca. Acest lucru a fost confirmat de autoritatea sanitara braziliana Anvisa.

Aceste organe pot fi afectate de coronavirus

Seria foto cu 6 poze

AstraZeneca confirma: studiul continua

Nu se stie inca nimic despre cauza mortii persoanei testate, care, potrivit postului de televiziune CNN Brasil, este un tanar de 28 de ani din Rio. Cu toate acestea, ziarul brazilian „O Globo” a relatat, citand surse anonime, ca voluntarul in cauza nu a primit vaccinul, ci un placebo. Potrivit primelor informatii, nu ar fi trebuit sa aiba vreo boala anterioara. Potrivit postului de televiziune „Globo”, el era medic si el insusi a lucrat in doua spitale in lupta impotriva virusului corona. what does it mean to dream about pigs mvsp.ru Potrivit Anvisa, recomandarea este sa continui oricum testele. Cazul este in curs de examinare.

La solicitarea t-online, AstraZeneca a spus ca compania nu poate comenta cazuri individuale intr-un studiu in derulare din cauza confidentialitatii medicale. Cu toate acestea, toate procedurile de revizuire necesare au fost respectate. „Aceste evaluari nu au condus la nicio ingrijorare cu privire la continuarea studiului in curs”, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei.

Recul la AstraZeneca: o persoana testata a murit in timpul unui studiu de vaccin in Brazilia. (Sursa: Alastair Grant / AP / dpa)

Care a fost stadiul testarii ingredientului activ AstraZeneca?

Pentru vaccinul cu virus vector al companiei farmaceutice britanic-suedeze, a carei ultima faza de testare clinica pe voluntari se desfasoara de la sfarsitul lunii iunie in Brazilia si SUA, aprobarea in UE este deja verificata intr-un asa-numit proces de revizuire continua. . Autoritatea verifica datele in timp ce sunt colectate pentru a putea evalua mai rapid substanta activa ca fiind eficienta si sigura dupa incheierea ultimei etape de studiu. kelvin tie knot www.solocasa.es

In plus, UE a semnat deja un acord-cadru cu AstraZeneca pentru livrarea dozelor de vaccinare. Potrivit Ministerului Federal al Sanatatii, in Germania exista doze pentru aproximativ 27 de milioane de oameni. 

Acesta este modul in care functioneaza vaccinul cu virusul vector AstraZeneca

Aceste vaccinuri se bazeaza pe alti virusuri, mai inofensive, cum ar fi virusul vaccinia sau o tulpina de vaccin slabita a virusului rujeolei. Ingredientul activ AstraZeneca se bazeaza pe versiunea slabita a virusului racelii cimpanzeului. Acesti virusi sunt echipati cu componente ale noului coronavirus cu care SARS-CoV-2 se acopera la celulele umane. In mod ideal, apararea imuna umana reactioneaza la acest virus inofensiv deghizat in SARS-CoV-2. Ingredientul activ functioneaza in doua moduri: se presupune ca promoveaza formarea de anticorpi specifici impotriva coronei, precum si a celulelor T – ambele sunt importante pentru sistemul imunitar.

Ce inseamna moartea pentru dezvoltarea unui vaccin?

Pana acum, s-au atasat multe sperante vaccinului incercat si testat numit AZD1222. Daca s-ar dovedi ca moartea subiectului a fost legata de vaccin, ar fi o lovitura majora pentru proiectul AstraZeneca. christian holiday wishes cungrao.net In acest sens, incidentul actual arata ca, in ciuda tuturor procedurilor accelerate si a progreselor tehnice, chiar si proiectele foarte avansate pot esua in orice moment. • emotional message for him
 • declaration of love for him
 • life smart people quotes
 • family member men’s birthday wishes
 • happy 75th birthday sayings
Dar nu trebuie sa fie asa. Un lucru este cert: AstraZeneca a oprit temporar studiul clinic pentru candidatul sau la vaccin corona in septembrie – se pare ca nu pentru prima data nici atunci.

Dar asta arata doar ca incidentele din astfel de studii nu pot fi niciodata excluse si pot avea cauze diferite care nu au nicio legatura cu ingredientul activ testat. De asemenea, este putin probabil ca incidentul sa aiba vreun impact asupra celorlalte cercetari in curs de desfasurare asupra vaccinurilor corona. Cu toate acestea, unii experti sunt sceptici cu privire la ingredientul activ AstraZeneca.

Experti: vaccinurile Covid-19 dezvoltate rapid lasa intrebari fara raspuns

Cercetarea pe scara larga si accelerata asupra vaccinurilor Covid-19 ar trebui sa creasca sansele unui medicament care va fi aprobat in curand. Cu toate acestea, numerosi experti subliniaza aspectele lor delicate.

Epidemiologul Marc Lipsitch si biostatisticianul Natalie E. elegance quotes coco chanel faq.name Dean au scris intr-un articol publicat recent in revista „Science”: Chiar si dupa ce studiile vor fi finalizate, intrebarile despre proprietatile vaccinului vor ramane probabil fara raspuns. Aceasta ar putea include siguranta pe termen lung, cat timp sunteti vaccinat, cat de eficiente sunt dozele mai mici, cat de bine este protejat vaccinul impotriva infectiilor severe si a mortii si capacitatea virusului de a evolua pentru a evita imunitatea creata de vaccin. 

„De obicei, studiile nu au ca scop demonstrarea eficacitatii la anumite subgrupe de pacienti, dar performanta vaccinului in grupurile cu risc ridicat influenteaza succesul unei strategii de protectie directa”, spun cei doi cercetatori americani. Studiile controlate ar putea oferi estimari aici. Cu toate acestea, exista inca o incertitudine considerabila cu privire la efectele reale asupra grupurilor cu risc ridicat.

Cat de eficient este un ingredient activ in grupuri speciale ar trebui, prin urmare, investigat in studii observationale post-aprobare. Aceasta include monitorizarea unor grupuri deosebit de relevante, de exemplu, in azilele de batrani sau in institutiile de viata asistata.

Virologul Streeck: Modul de actiune al vaccinului AstraZeneca „suboptim”

Profesorul de virologie de la Bonn Hendrik Streeck si-a exprimat recent ingrijorarile specifice cu privire la ingredientul activ AstraZeneca. Intr-un interviu acordat t-online, el a spus: „Un vaccin AstraZeneca, de exemplu, va determina probabil ca cineva sa se infecteze si sa nu aiba un curs sever de Covid-19”. christian christmas wish fravito.fr

Este suboptim pentru pandemia corona. Deoarece virusul ar putea fi transmis in continuare – „chiar si persoanelor care nu dezvolta un raspuns imunitar bun impotriva SARS-CoV-2 si, prin urmare, nu sunt bine protejate”.

 • Profesore Streeck, de ce sunteti atat de sceptic cu privire la vaccin?

Ce ar insemna un vaccin daca nu ar preveni complet infectia?

Nu este inca clar ce tip de ingredient activ va fi aprobat mai intai. De fapt, este posibil ca acesta sa fie un ingredient activ care nu previne complet infectiile.

Cercetatorii Marc Lipsitch si biostatisticianul Natalie E. Dean scriu in articolul lor din „Science”: „Un vaccin poate oferi protectie indirecta, chiar daca nu previne complet infectia”. Vaccinurile care reduc severitatea bolii ar putea reduce, de asemenea, infectiozitatea prin reducerea raspandirii virusurilor si/sau a simptomelor precum tusea si stranutul care cresc raspandirea virusului.

 • Date noi prezentate: este Moderna mai promitatoare decat Biontech?
 • Noi infectii in atentie: Germania urmareste cifrele cheie corona gresite?
 • Medicii alarmati: Acesti virusi se raspandesc alaturi de Corona

In cel mai rau caz, ar putea fi aprobat si un vaccin care reduce boala si, in acelasi timp, permite excretarea virusului.

„Aceasta nu ar putea reduce transmiterea sau, eventual, chiar sa creasca transmiterea daca simptomele sunt suprimate”, avertizeaza cei doi experti Lipsitch si Dean. cheap wedding gift mnogootvetov.ru In mod ideal, studiile in curs vor identifica mai mult de un vaccin sigur si eficient pentru aprobarea si utilizarea reglementarilor, spera cercetatorii.

Surse folosite:

 • Agentiile de presa dpa si AFP
 • Stiinta: „Intelegerea eficacitatii vaccinului COVID-19”
 • Asociatia companiilor farmaceutice bazate pe cercetare
 • Pagina principala AstraZeneca
 • Cercetare proprie
 • alte surse

  arata mai putine surse

Previous articleHoroscopul tau zilnic pentru toate semnele zodiacale de luni, 1 octombrie 2018
Next articleLionel Messi pleaca de la Barca: s-ar putea muta acum in aceste cluburi