Talibanii stau pe un munte imens de materii prime importante de care lumea occidentala are nevoie urgenta pentru o economie mai durabila. Unele tari isi exprima deja interesul – chiar daca ar trebui sa aiba de-a face cu talibanii.

Talibanii iau Kabul

Seria foto cu 10 poze

Occidentul se confrunta cu o dilema economica: pentru SUA si Europa, rasturnarea rapida a talibanilor din Afganistan este una dintre cele mai mari infrangeri din istoria recenta – in cateva zile gruparea islamista a distrus progresul inregistrat in 20 de ani de munca de dezvoltare. .

Unul dintre crezurile occidentale este ca nu negociem cu teroristii. Dar tocmai aici ar putea aparea un conflict economic. Keyword knowledge.acacia.red Pentru ca Afganistanul se bazeaza pe minerale si materii prime valoroase in valoare de aproape un trilion de dolari.

Talibanii promit har si drepturile femeilor – in cadrul legii Sharia

Ce planuiesc talibanii sa faca cu Afganistanul? Cum ar trebui sa arate un viitor guvern? Sunt inca neclare multe despre viitorul tarii. Acum, islamistii au sustinut o conferinta de presa.

Anunt la televiziunea de stat: Potrivit propriei lor declaratii, acest lucru este ceea ce talibanii intentioneaza sa faca acum. (Sursa: t-online)


Aceasta este ceea ce au aflat geologii militari americani in 2010. Cine detine controlul asupra Afganistanului detine si controlul asupra acestui munte de materii prime – si acum sunt talibanii. carre haircut mail.hoidapnhanh.org In medie, totusi, dureaza mult timp pana cand o mina poate intra efectiv in functiune. In functie de materia prima, poate dura pana la 16 ani de la descoperire pana la productie. Postul de televiziune american CNN a raportat pentru prima data acest subiect.

Gama se extinde de la fier, cupru si aur pana la cea mai mare rezerva de litiu din lume, raspandita in mai multe provincii afgane. Afganistanul este in prezent una dintre cele mai sarace tari din lume, 90% din populatie traieste cu mai putin de doi dolari SUA pe zi. Materiile prime rare ar putea da tarii un impuls neasteptat. symbolic wedding gifts pregunten-dev.saninnsalas.com

Fara mobilitate electrica fara litiu si cupru

Pentru ca, in special, litiul este deosebit de important pentru o economie durabila. Este o materie prima rara si mult cautata pentru baterii si baterii reincarcabile, iar mobilitatea electrica necesita in special litiu si cantitati mari de cupru.  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships

Industria solara este, de asemenea, dependenta de minerale rare.

In acelasi timp, pe langa cererea crescuta, exista si o penurie a acestor materii prime. Unii experti vorbesc deja despre un posibil super ciclu. In mai, Agentia Internationala pentru Energie a avertizat ca livrarile globale de litiu, cupru, nichel, cobalt si alte materii prime rare vor trebui sa creasca brusc sau economia mondiala va esua in incercarea de a incetini schimbarile climatice. march 8 wishes anunt-imob.ro Pana acum, majoritatea materialelor rare provin din trei tari – China, Congo si Australia reprezinta in prezent 75% din cantitatile disponibile de litiu, cobalt si alte pamanturi rare.

Pana acum, situatia instabila din Afganistan, precum si infrastructura precara si secetele severe au impiedicat tara sa extraga materii prime rare. In plus, exploatarea litiului in special necesita, de asemenea, o anumita cantitate de cunostinte tehnice de baza. In ce masura este probabil sa se schimbe acest lucru sub talibani, este insa discutabil. Un lucru este insa cert: tari precum China, Pakistan si India si-au aratat deja interesul pentru materii prime – in ciuda situatiei instabile sub talibani.

Intra China intr-un comert cu talibanii?

Aceasta ar putea fi o sursa cruciala de bani pentru talibani. happy march 8 wishes www.chinoartelengua.com Pentru ca Occidentul i-a exclus deja pe islamisti din alte fonduri de stat. Miercuri, seful bancii centrale afgane a spus ca doar 0,2 la suta din rezervele statului sunt stocate in Afganistan, majoritatea celor aproape 9 miliarde de dolari sunt in conturi in strainatate – in special in SUA. Au inghetat deja conturile afgane, astfel incat talibanii sa nu aiba acces la bani.

Afganistanul genereaza in prezent aproape un miliard de dolari cu minerale, dintre care pana la 40% se spune ca au fost victime ale coruptiei, precum si liderii razboinici locali si talibanii insisi, care controlau unele mine inainte de a ajunge la putere.

  • Numarul se epuizeaza: talibanii nu au acces la fonduri guvernamentale
  • Sute de milioane de dolari: de unde si-au luat talibanii banii
  • Ajutoarele Bundeswehr vizate de talibani: „Germania ne-a tradat”

Potrivit expertilor, companiile private occidentale nu vor investi in Afganistan sub talibani. Chiar si China poate evita incertitudinea prezentata de talibani ca forta guvernamentala. march 8 greetings directafrica.net Pe de alta parte, nevoia Chinei de materii prime pentru programul sau de durabilitate este uriasa. Cel mai recent, dupa ce talibanii au ajuns la putere, China a subliniat ca va pastra legatura.

Surse folosite:

  • Cercetare proprie
  • CNN: Talibanii stau pe minerale in valoare de 1 trilion de dolari de care lumea are nevoie disperata

Previous articleVremea pentru Berlin | Prognoza pentru azi
Next articleSapte sfaturi pentru primele saptamani cu catelul