Oricine se simte stresat ar trebui sa schimbe urgent o treapta de viteza. Pentru ca efectele asupra corpului si mintii pot fi fatale.

Tensiunea constanta duce la stres pe termen lung – iar acest lucru poate avea consecinte psihologice si fizice grave. Dr. med. Alexander Rondeck. Autorul cartii „Die Energieformel” (Kosmos) considera blocarea legata de corona ca un risc potential de a fi deosebit de stresat. O viata de zi cu zi ordonata, exercitii fizice suficiente si somn suficient sunt esentiale pentru a preveni epuizarea sau stresul. Intr-un interviu acordat agentiei de stiri spot on News, Rondeck explica cum functioneaza stresul si cum poate fi contracarat. poems to make her fall in love

Cat de periculos este stresul pentru sanatatea fizica si psihica?

Alexander Rondeck: Din cauza stresului regulat, sistemul nostru simpatic ramane activat ca un „nerv de alarma”. Drept urmare, ne incordam permanent muschii – de exemplu, tragandu-ne umerii in sus – ceea ce devine dureros in timp. Durerea de spate si de gat sunt rezultatul, iar durerea articulatiei temporomandibulare si tinitusul sunt simptome tipice.

O atentie deosebita trebuie acordata acum slabirii sistemului imunitar din cauza stresului permanent. Daca sistemul simpatic este activat permanent, in organism incepe un val de inflamatie, care ne slabeste sistemul imunitar. Dar hormonul de stres norepinefrina, pe care il eliberam din ce in ce mai mult atunci cand suntem ingrijorati si nesiguri, poate declansa si acest val de inflamatie. Pe de alta parte, stresul prelungit scade nivelul nostru de cortizol. Drept urmare, nu numai ca avem mai putina energie, dar ne lipsesc si efectele antiinflamatoare ale cortizolului. Stresat si epuizat este doar expresia corpului nostru ca hormonii nostri de stres si regenerare, sistemul nostru nervos vegetativ este in dezechilibru sau ca celulele noastre sunt lipsite de anumiti nutrienti. short christams poems Acest lucru ne face, de asemenea, atat de dificil sa ne relaxam.

Stresul constant ne imbatraneste. Toate sistemele corpului nostru sunt supuse unui stres mai mare intr-un timp mai scurt. Acest lucru explica si de ce oamenii sufera mai multe boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiune arteriala, infarct miocardic sau accident vascular cerebral, atunci cand sunt supusi unui stres constant si de ce au un risc crescut de a dezvolta cancer sau boli mintale precum depresia.

Din cauza stresului constant, consumam si mai multi hormoni de regenerare, cum ar fi serotonina, hormonul fericirii. • red and gold christmas tree
 • happy easter wishes religious
 • feather christmas tree
 • merry christmas text to friends
 • xmas presents for girlfriend ideas
 • merry christmas my beautiful friends
 • church christmas decoration ideas
 • love poems for her from the heart
 • feel good quotes
 • merry christmas religious wishes
 • acrylic simple christmas nails
 • merry christmas text
 • pink christmas tree decoration ideas
 • christmas and new year greetings
 • merry christmas message for him
 • ornament painting ideas
 • christmas pedicure
 • mesh ribbon on christmas tree
 • christmas fb covers
 • primitive christmas tree

Apar schimbari de dispozitie si stari depresive sau iritabile. Noaptea, caruselul nostru de ganduri ne conduce multe ture, somnul nu mai este odihnitor si ne simtim epuizati.

Un diagnostic care se pune acum frecvent este burnout. Cum se observa acest lucru si de ce multi se imbolnavesc din cauza asta?

Rondeck: Mai multe aspecte joaca un rol in burnout. traditional christmas decorations De multe ori pierdem sentimentul cand limita stresului a fost atinsa sau depasita pentru noi. Ne spunem: “Numai acest proiect! Raspundeti scurt la acest e-mail! Trebuie sa fac asta repede!” Uneori este entuziasmul de a putea depasi propriile limite, de a parea foarte productiv in exterior sau de a putea tine pasul cu ceilalti.

Suntem crescuti la scoala pentru a invata lucruri cat mai repede posibil, fara sa vedem contextul si uneori ni se permite sa ne oprim pentru a-l pune la indoiala sau a-l intelege. Daca copiii sunt invatati sa treaca prin ceva in faza lor cruciala de dezvoltare, atunci nimeni nu ar trebui sa fie surprins daca acesti copii, ca adulti, lucreaza doar ceva in fiecare zi si se simt ca intr-o roata de hamster. Aceeasi cantitate de munca este distribuita pe mai putini umeri. Datorita faptului ca lumea noastra de astazi are o frecventa mai mare cu traficul de corespondenta si intensificarea muncii, suntem nevoiti sa optimizam si sa economisim timp in mod constant. Dar ar fi timpul care ne-ar permite sa respiram pentru a colecta din nou energie.

Cum se pot recapata motivatia si vitalitatea pe termen lung?

Rondeck: Este crucial sa intelegem ca bunastarea si satisfactia noastra in viata sunt intotdeauna legate de echilibru. Prin urmare, accentul este pus pe BaLi, ideea echilibrului vietii. fibre optic christmas decorations Indiferent de aspectul pe care il luam, medical sau non-medical, intotdeauna este vorba de echilibru. Folosind exemplul sistemului nervos vegetativ, hormonii de stres si regenerare, aportul de nutrienti a celulei, nivelul mental, se poate observa clar ca prea mult sau prea putin duce intotdeauna la o pierdere a vitalitatii pe termen lung.

Daca recunoastem, de exemplu, ca am fost foarte provocati la serviciu sau acasa, ar trebui sa construim in insule de regenerare, de exemplu sub forma de sport sau o scurta calatorie cu familia. Daca ai dormit foarte putin in timpul saptamanii, ar trebui sa te asiguri ca te culci devreme in weekend si ca regenerarea ta se repeta prin somn. In general, este mai placut sa adormi relaxat si cu zambetul alegand o carte audio distractiva la care sa adormi, in loc sa fii jefuit de somn odihnitor de stiri despre noi inregistrari de infectie, dificultati la vaccinare sau perspective economice slabe. Somnul este cea mai mare statie de incarcare pentru forta noastra vitala.

La nivel mental, satisfactia interioara si o anumita seninatate fata de circumstante joaca cu siguranta un rol. Cine stie sa-si lase energia sa curga in lucruri pe care le poate schimba si sa se impace cu circumstantele pe care nu le poate influenta isi va pastra forta vitala in permanenta.

SpotOnNews
Previous articleGame of Thrones: ce fac vedetele din serial astazi?
Next articleMen In Black: International: Ora intunecata pentru barbatii in negru