Totul s-a intamplat foarte repede in Germania in anii 1990. La inceput, Estul si Vestul s-au unit, dar cateva luni mai tarziu a inceput separarea: peste gunoi. La 8 mai 1991, Guvernul Federal a adoptat Ordonanta privind ambalajele, initiata de ministrul Mediului de atunci Klaus Topfer (CDU). Si in ciuda tuturor criticilor: a adus ceva.

Economie – critica biocombustibilului

Afaceri
Critica la adresa biocombustibilului

Bioenergia din camp se dovedeste din ce in ce mai mult a fi un motor de pret pentru alimente. la videoclip

Ministrul Mediului din Bavaria, Peter Gauweiler (CSU), a denuntat aceasta miscare drept o „idee nebuna” care nu duce la reducerea deseurilor. Keyword maydohuyetap.net Cu toate acestea, regulamentul s-a dovedit acum a fi o garantie pentru o rata de reciclare a ambalajelor de peste 80 la suta. Inainte de 1991, era doar in jur de 40 la suta. Cantitatea totala de deseuri a ramas aproximativ aceeasi. Punctul Verde si Sacul Galben au devenit sinonime cu dezvoltarea valului de separare a deseurilor in Germania, care este ridiculizat in unele tari.

Pune capat societatii de aruncat

Impotriva multor opozitii, Topfer a impus obligatia de a recicla mai mult si de a lua inapoi ambalajele. De atunci, au trebuit indeplinite cote uneori de peste 60 la suta pentru reciclarea ambalajelor din sticla, tabla, plastic si carton. carre haircut primetech.hn Acesta marcheaza inceputul ultimei indepartari de societatea folosita, a spus Topfer. El a laudat „constientizarea extraordinar de sporita a consumatorilor germani asupra mediului”. Avand in vedere aceasta evolutie, produsele cu o imagine negativa asupra mediului cu greu ar putea fi vandute, a spus el.

Ce consum se afla in spatele lucrurilor

Seria foto cu 8 poze

De la 1 decembrie 1991, producatorii si comerciantii cu amanuntul au fost nevoiti sa ia inapoi ambalajele si sa le prelucreze in continuare. Din aprilie 1992 consumatorii puteau lasa „ambalajele exterioare” in magazin, de unde trebuiau reutilizate sau reciclate.

Probleme cu punctul verde

Dar la scurt timp au aparut probleme masive cu sistemul dual. symbolic wedding gifts www.cruzenews.com A fost infiintata de companii din industria alimentara si a ambalajelor pentru a organiza colectarea si reciclarea sub rubrica „Green Dot”. Sistemul dual sa scufundat in plasticul vechi.  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships

Cetatenii folosesc pubele si sacii galbeni pentru a scapa de tot felul de plastic. Jucariile vechi si vesela din plastic au ajuns si ele in sacii galbeni, ceea ce a crescut masiv costurile. In 1993, Topfer a sugerat ca industria de gestionare a deseurilor si municipalitatile ar trebui sa rastoarne cererile privind sistemul dual de 860 de milioane de marci si sa le transforme in imprumuturi purtatoare de dobanda.

Odata cu schimbarea puterii la rosu-verde a venit cea mai delicata faza din istoria Ordonantei privind ambalajele, depozitul de conserve impus de ministrul mediului Jurgen Trittin (Verzi) in 2001. march 8 wishes iprzasnysz.pl Comertul, care a trebuit sa plateasca miliarde pentru masinile de returnare a conservelor si a sticlelor unidirectionale, a raspuns cu un val de procese. Vineritorii au putut evita cu mare dificultate un depozit obligatoriu pentru sticlele de vin.

Confuzia timpurie cu poate depozita

In cele din urma, excesul de conserve a putut fi limitat doar prin depozit – chiar daca initial consumatorii s-au confruntat cu probleme uriase. Fiecare magazin isi gatea ciorba si clientii nu stiau initial cum si unde va fi rambursata depozitul. Unele magazine au dat jetoane de hartie, altele au dat depozitul pe bon. Abia ani mai tarziu, sub presiunea UE, a fost posibila stabilirea unui model uniform prin care conservele, sticlele refolosibile si nereturnabile pot fi schimbate in numerar peste tot in prezent. happy march 8 wishes www.aleviforum.net

Buletin informativ
Informatii importante despre furnizarea de pensii private

Liderul CDU la acea vreme, Angela Merkel, a avut o abordare ascutita a lui Trittin pentru confuzie. El a spus ca in perioada ei in calitate de ministru al Mediului (1994-1998), Merkel nu a contribuit tocmai la simplificarea Ordonantei privind ambalajele. Datorita ei, trebuie facuta o distinctie intre ceaiul spumos si cel necarbonatat. Chiar si astazi, consumatorii se confrunta ocazional cu masina de returnare gresita, deoarece unele supermarketuri au dispozitive separate pentru recipientele de unica folosinta si reutilizabile.

Inca o tona

Intre timp, germanii sunt amenintati cu un alt cos de gunoi la usa, cosul de reciclare. Municipalitatile, precum si companiile private de eliminare a deseurilor doresc sa aiba acces la materii prime, care pana acum ajungeau adesea in instalatiile de incinerare. march 8 greetings www.castle-infinity.com Agentia Federala de Mediu recomanda dezvoltarea in continuare a Ordonantei privind ambalajele in consecinta, dintre care acum au existat cinci revizuiri si extinderi.

  • Preturile apei: Bavaria plateste cel mai putin
  • Etichete de pret: cum supermarketurile sunt curve la pretul de baza
  • Ce dezvaluie clientii la casa
  • Inginerie genetica: Cum pot identifica consumatorii produsele genetice

„Pentru consumatori nu exista niciun motiv pentru practica actuala de reciclare a vaselor de iaurt din plastic in cosul galben, dar nu si rata galbena de baie din acelasi material”, a declarat presedintele Agentiei Federale de Mediu (UBA), Jochen Flasbarth. In viitor, tigaile, jucariile sparte sau galeata de curatare a gaurilor ar putea fi si ele colectate in acest fel: „Estimam ca, cu un cos de reciclare, pana la sapte kilograme de deseuri suplimentare ar putea fi reciclate pe locuitor si pe an”.

Previous articleBrexit in blogul de stiri – Juncker: S-a epuizat rabdarea cu Marea Britanie
Next articleDVB-T2 HD: Daca nu modificati, in curand va veti uita in tub