O fondatoare din Kiel vinde cafea corecta si produsa in mod durabil din patria ei din Columbia. Proiectul este plin de multe riscuri. Cel putin Corona  nu a facut niciun rau pana acum – dimpotriva. 

O nota de caramel, zahar din trestie de zahar si mure, o aciditate usoara a fructelor si aproape deloc substante amare. Asa descrie Luisa Mejia, din Kiel, gustul cafelei ei. Este prima recolta de la mica ei ferma din Filandia, o municipalitate din Anzii columbieni, si este gata de vanzare aici, in Kiel, prin intermediul magazinului online al Mejia Cafe del Cielo. Start-up-ul este pe piata din decembrie anul trecut.

Cafeaua andina nu poate fi cumparata din magazine pentru ca scopul Luisei Mejia este sa „elimine pe cat posibil toti intermediarii”. Economiseste bani si este necesar. Pentru ca pentru columbianul nascut, doua lucruri sunt esentiale in plus fata de calitatea produsului ei: cafeaua ei trebuie sa fie sustenabila din punct de vedere ecologic si produsa in conditii de lucru corecte. Keyword forums.m4fg.at Factorii care fac productia costisitoare. Daca conceptul va functiona depinde daca fondatorul poate convinge destui clienti – si, de asemenea, micii fermieri de peste Atlantic – de viziunea ei.

O calatorie de vacanta se transforma intr-un start-up de cafea

Crescut in Columbia, barbatul de 44 de ani a venit pentru prima data la Lubeck in 2008 pentru a studia ingineria biomedicala. In 2010 s-a mutat la Kiel si acum lucreaza cu norma intreaga ca cercetator la Institutul de Informatica Medicala de la Universitatea din Kiel. In 2017, s-a intors in vacanta in Columbia si a descoperit mica ferma de cafea din Filandia, care s-a intamplat sa fie scoasa la vanzare. „Economisisem niste bani si ma gandeam ca imi voi cumpara un refugiu pentru a pleca in vacanta si poate sa imbatranesc”, isi aminteste Mejia. “Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Columbia, la o altitudine de 1.700 de metri, cu o priveliste minunata asupra Anzilor si multa natura. Nici nu ma gandisem la inceput sa cultiv cafeaua.”

Apoi a invatat cat de greu este pentru fermierii de cafea din regiune sa isi castige existenta din munca lor. carre haircut notaris.mx „Multi dintre fermieri sunt expusi riscului de saracie si, prin urmare, au trecut deja la alte produse”, spune Mejia. „Mi s-a parut foarte regretabil faptul ca traditia de cultivare a cafelei in Filandia risca sa se piarda ca urmare”. Mejia credea ca exista destui oameni in lume care sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani pe cafea de inalta calitate, corecta si ecologica. Si asa a decis sa reinvie mica ferma.

Ferma costa timp si bani

Asta a insemnat multa munca la inceput. Ferma era idilica, dar nu mai fusese ingrijita de ani de zile, plina de buruieni si tipul de cafea care era plantat dependent de pesticide si erbicide. Luisa Mejia a decis sa indeparteze toate plantele vechi de cafea si sa le inlocuiasca cu o varietate mai robusta, care elimina nevoia de substante chimice. “A fost o decizie dificila. A fost nevoie de mult timp si multi bani”, spune Mejia. Pentru a evita monocultura, pe langa cafea cresc si tei, patlagina si alte fructe in ferma. symbolic wedding gifts pallicovid.co.uk Apoi mai este aspectul social. „Lucratorii primesc mai mult decat salariul minim”, a spus Mejia.



  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships




Mejia cu sotul ei si muncitorii agricoli la recolta. (Sursa: Cafe del Cielo)

Start-up-ul Mejias a primit finantare ca proiect inovator de la Societatea Germana pentru Cooperare Internationala (GIZ). Pe scara Asociatiei internationale de cafea de specialitate (SCA), cafeaua are 85 de puncte si, prin urmare, este considerata o cafea excelenta. Ferma, in schimb, nu are certificare ecologica – pentru a obtine sigiliul ar fi prea scump si prea birocratic pentru o ferma atat de mica, potrivit Mejia. Ea isi conduce compania din Kiel, dupa munca si in weekend, pentru ca principalul ei loc de munca este inca cercetarea la Universitatea din Kiel.

Visul unei cafele corecte trebuie si el sa plateasca

Dupa trei ani, cei 4.000 de copaci noi au fost gata sa fie recoltati pentru prima data in 2020. Primele 500 de kilograme de boabe de cafea au fost primite de atunci la Kiel. march 8 wishes sportvaganza.com Logistica din spatele ei a reprezentat o provocare si mai mare pentru Luisa Mejia decat cultivarea in sine. „Exportarea unei cantitati atat de mici de cafea aici este aproape imposibil pentru un mic fermier. Pentru ca un container de transport contine 20 de tone de cafea”, explica Mejia. Iar spatiul de marfa de prisos nu poate fi umplut pur si simplu cu alte produse. Acesta este si motivul pentru care micii fermieri depind de intermediari care le pot dicta preturi mici.

„Motivul pentru care fac toate acestea este sa vad daca este posibil fara un intermediar”, spune Mejia. “Podul este acum construit. Planul pentru viitor este sa il deschidem si pentru altii”. Pentru ca Cafe del Cielo poate plati pe termen lung doar daca mai multi proprietari mici se alatura si volumul livrarilor creste.

Prima cafea importata de la Luisa Mejias (sursa: Cafe del Cielo)

Risc de esec

Pana acum a mers destul de bine, potrivit lui Mejia. happy march 8 wishes xupdates.com Au existat o multime de feedback de la clienti. 90 la suta din prima livrare sunt epuizate. Si in Filandia ea vorbeste deja cu alti fermieri. Dar Luisa Mejia nu este o visatoare. Ea este constienta de riscul esecului. Cafe del Cielo este inca o afacere negativa pentru ei pana acum. Mejia spera ca va fi profitabila anul viitor, cand marca ei este mai cunoscuta si se asteapta ca ferma ei sa produca de patru ori mai multa cantitate de cafea. Si cand alti fermieri se alatura. 

De altfel, criza corona nu a afectat proiectul pana acum – dimpotriva, dupa cum crede Luisa Mejia. „Corona a avut de fapt un impact pozitiv”, spune ea. march 8 greetings cheneywa.us „Cred ca, pentru ca oamenii cheltuiesc mai putini bani pe calatorii si alte lucruri, au mai multi pentru alte lucruri.” Si pentru ca oamenii sunt fortati sa stea acasa, vor sa-si faca mai confortabil in cei patru pereti si sa fie mai interesati de calitatea si durabilitatea produselor pe care le cumpara. 

Surse folosite:

  • Interviu cu Luisa Mejias si Societatea Germana pentru Cooperare Internationala (GIZ)

Previous articleHamburg: 10 fapte despre orasul hanseatic – stiai asta?
Next articleCyber ​​​​Monday: Amazon, Media Markt & Co. – Cele mai bune oferte de la Samsung, Acer si LG