Cum va continua campania germana de vaccinare? Promisiunile mari de livrare urmeaza sa fie respectate in urmatoarele saptamani. Exista o amenintare de intarziere de vaccinare in loc de lipsa de vaccinuri? Si cum se rezolva?

Daca va imaginati campania de vaccinare ca un meci international intre Germania si Anglia, atunci raportul de putere pe teren ar fi destul de clar in acest moment. Nationala Angliei antrenata lasa cu pricepere mingea sa curga printre randuri si il joaca pe faze pe adversarul german, care cauta ordine, de zid. Englezii au peste 17,8 milioane de vaccinari de la inceputul jocului, 2,3 milioane au fost adaugate saptamana trecuta. Germanii au avut doar 6,2 milioane de vaccinari pana in prezent, 1,1 milioane in ultima saptamana. Clasamentul actual: 3-0 pentru Anglia – iar prima repriza nici macar nu s-a incheiat.

Ceea ce inca mai da speranta echipei germane sunt fortele proaspete care se incalzesc pe margine – si asta ar trebui sa fie suficient cu analogia fotbalului. Numai in ultimele doua saptamani din martie, Biontech/Pfizer va livra in jur de trei milioane de doze noi de vaccin, potrivit Ministerului Federal al Sanatatii, in timp ce compania britanica-suedeza Astrazeneca adauga peste doua milioane de unitati. Campania germana de vaccinare ar putea cu adevarat sa creasca viteza – daca ingredientele active furnizate ar fi aduse prompt femeilor si barbatilor.

Merkel: „Se va lupta sa impuna totul”

Dar apoi apar noi probleme. Centrele de vaccinare la nivel national, care se afla inca la jumatatea incendiului, nu vor mai avea atunci capacitati suficiente. In loc de scaderi de vaccinare, exista amenintarea cu acumularea de vaccinari. Keyword hangoutshelp.net Cancelarul Angela Merkel a luat deja in considerare noua provocare. „La sfarsitul lunii martie, aprilie – ne va fi greu sa gresim totul”, a spus ea la ZDF.

Asistenta intr-o moschee din Bradford: Vaccinurile sunt folosite si in farmacii, spitale si multe cabinete medicale din Marea Britanie. (Sursa: Jason Cairnduff / Reuters)

Cele aproximativ 440 de centre de vaccinare din Germania administreaza in prezent pana la 190.000 de doze pe zi. Exista aproximativ loc pentru un total de 340.000 de vaccinari. Cu functionarea completa chiar si in weekend, aproape 2,4 milioane de vaccinari sunt posibile in sapte zile. Dar aceasta este inca departe de capacitatile despre care cancelarul Merkel a spus ca vor fi necesare. In consecinta, guvernul federal urmareste administrarea a peste 7 milioane de doze de vaccin pe saptamana la inceputul celui de-al treilea trimestru. Pana atunci, vor fi disponibile cantitati de livrare mai mari decat inainte si vor fi aprobate alte ingrediente active.

Cum vor statele federale sa creasca capacitatile

In statele federale, exista planuri de crestere a capacitatilor existente si de dezvoltare a altora noi. carre haircut kupluka.ru O solicitare a t-online catre oficiile de stat responsabile a relevat faptul ca centrele de vaccinare din Saxonia Inferioara se pregatesc sa adapteze serviciul de vaccinare la livrarile de vaccinuri crescute anuntate prin cresterea numarului de echipe de vaccinare de la 120 la 200 actuale.

Departamentul Senatului din Berlin a anuntat ca cel de-al saselea si ultimul centru mare de vaccinare din capitala va intra in functiune pe 8 martie. In Saxonia se preconizeaza o extindere a orelor de deschidere a centrelor de vaccinare si o extindere a cailor de vaccinare in unitati. Potrivit Senatului, centrele de vaccinare din Bremen si Bremerhaven vor fi extinse in urmatoarele zile, de la o capacitate actuala de 3.200 de vaccinari pe zi la peste 16.000.

Baden-Wurttemberg doreste sa creasca debitul in centre de la maximul actual de 60.000 de vaccinari la 80.000 pe zi. Renania de Nord-Westfalia si-a adaptat cerintele la unitatile de vaccinare si vizeaza un obiectiv de 8.000 in loc de 7.000 de vaccinari la 70. symbolic wedding gifts voprosi-otveti.ru 000 de locuitori intr-o luna – adica doua milioane de vaccinari in patru saptamani.  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships


Vaccinarea in farmacie si la Ikea

Deci exista potentialul de a creste si mai mult performanta in structurile existente. Statele federale vorbesc despre o extindere pana la 550.000 de vaccinari pe zi pana la sfarsitul lunii martie. Asta ar fi in jur de 3,5 milioane pe saptamana si inca nu este suficient pentru cele 7,5 milioane mentionate de cancelarul Merkel. In Anglia, mentionata la inceput, se arata cum ar putea functiona si. Sute de cabinete medicale si spitale sunt acum implicate in campania de vaccinare, la fel ca si cateva sute de farmacii.

Vaccinarea pe plaja: In Tel Aviv, un angajat al organizatiei de ajutor „Magen David Adom” ii da vaccinarea unei tinere. (Sursa: Tomer Neuberg / imagini imago)

In Israel, care a vaccinat proportional mai multi locuitori decat orice alta tara din lume, abordarea a fost foarte pragmatica. In cartierele evreilor ortodocsi, de exemplu, mesele erau oferite gratuit pentru vaccinare. Lantul de mobila Ikea a oferit clientilor sa se vaccineze la cumparaturi. In Statele Unite, unde si campania de vaccinare avanseaza rapid, lantul de fast-food a oferit angajatilor patru ore libere platite pentru a se vaccina. march 8 wishes 1000.tn Si acolo, lanturile de farmacii, precum si gigantul de retail Walmart joaca un rol decisiv in aducerea vaccinurilor catre oameni.

Si in Germania sunt considerate extinderea campaniei de vaccinare. Un rol important ar trebui sa joace initial echipele mobile de vaccinare, care aproape si-au incheiat activitatea in azilurile de batrani si batrani. In Baden-Wurttemberg si Saxonia-Anhalt, de exemplu, sunt organizate campanii de vaccinare in municipalitati mai mici. Trei autobuze de vaccinare au fost folosite intr-un proiect pilot in Saxonia. Campaniile se adreseaza in primul rand persoanelor in varsta care, desi nu locuiesc in case, sunt in continuare restrictionate in circulatie.

Sunt lansate primele proiecte pilot in cabinetele medicale

In aceasta tara, insa, factorul decisiv va fi implicarea practicilor medicale, asa cum intentioneaza sa faca guvernul federal in faza a doua a campaniei. Hamburg vrea sa inceapa cu primele oferte de vaccinare descentralizata in cabinete la inceputul lunii.De indata ce exista o cantitate suficienta de vaccin, planificam trecerea rapida la urmatoarea faza a procesului de vaccinare, in care practicile medicilor generalisti. urmeaza sa joace un rol in general”, a declarat un purtator de cuvant al autoritatii de protectie sociala a orasului hanseatic. Potrivit Ministerului de Stat pentru Sanatate si Ingrijire, Bavaria a demarat proiecte pilot pentru integrarea anumitor practici medicale in infrastructura centrelor de vaccinare.

Mai multe guverne de stat subliniaza insa ca guvernul federal trebuie sa creeze mai intai conditiile pentru implicarea medicilor generalisti. happy march 8 wishes 1001nos.ru „Este probabil sa incepem un proiect pilot in martie, in care vor fi implicate aproximativ 40 de cabinete din toata tara”, explica la cerere Ministerul Afacerilor Sociale din Dresda. „In prezent nu este posibil mai mult, deoarece lipseste cadrul legal federal si ordonanta federala nu contine nicio prevedere privind taxele in cabinetele medicale. Aceasta inseamna ca statul plateste financiar plati in avans pentru taxe si echipamente precum seringi. Prin urmare, a trebuit sa cresterea numarului de practici ale medicilor generalisti restrangeti-l mai intai.”

Asociatia Nationala a Medicilor de Asigurari de Sanatate Statutare (KBV) solicita Ministerului Federal al Sanatatii sa faca in sfarsit modificarile necesare la ordonanta de vaccinare. In plus, efortul birocratic pentru practici trebuie mentinut la un nivel scazut si remunerarea adecvata reglementata. Este inca important sa ne asiguram ca sunt furnizate cantitati suficiente de vaccin. „In practica medicala nu ar trebui sa existe nicio discutie despre cine ar trebui sa fie vaccinat primul pentru ca nu exista suficient vaccin”, a explicat KBV, ca raspuns la o solicitare t-online.

Cu toate acestea, KBV vede medicii generalisti in cea mai buna pozitie posibila. „Estimam ca ar putea participa aproximativ 50.000 din cele aproximativ 75.000 de practici la nivel national. march 8 greetings advicecops.com Bazandu-ne pe presupunerea (prudenta) ca vor administra 20 de doze de vaccin pe zi, am primi cinci milioane de vaccinari in fiecare saptamana!”

Medicii generalisti si centrele de vaccinare ar putea, prin urmare, sa colaboreze pentru a se asigura ca turbo de vaccinare va incepe in sfarsit si in Germania.

Previous articleLionel Messi pleaca de la Barca: s-ar putea muta acum in aceste cluburi
Next articleKrups „Prep & Cook” depaseste „Thermomix”?