O furtuna este orice altceva decat brusca. O realizare care inca nu a prins cu adevarat in Germania. Din pacate. Pentru ca este vital in situatii de urgenta.

Se intampla in fiecare vara. O tabara de vara. Fulger, apa, furtuna si in sfarsit morti. Urmatoarea raportare este intotdeauna aceeasi: Se presupune ca cineva a fost „surprins”. In ascultare prematura, mass-media locala preia aceasta dictie de pre-achitare, care in Germania aproape intotdeauna duce la faptul ca nimeni nu a fost niciodata de vina cand cei aflati sub protectie mor intr-o tabara de vara. Toata lumea a fost intotdeauna surprinsa – ceea ce poate nici macar nu este o minciuna. Keyword www.teyzesizsiniz.net

Pot exista si oameni care sunt surprinsi de ce se intampla cand lovesc un zid cu 120 de kilometri pe ora. Totusi, daca ai chef de consolare, nu ar trebui sa fii surprins. La fel este si cu taberele de vara: Nimeni nu trebuie sa fie surprins de o furtuna, indiferent cand, indiferent unde. Este intotdeauna neglijenta cand oamenii mor intr-o furtuna: intotdeauna, peste tot.

 • Radar de precipitatii: Harta XXL cu precipitatiile curente
 • Centru de vreme severa: Toate avertismentele actuale
 • Cautare: asa va fi vremea in locatia dvs
 • Vremea T-Online.de pe Facebook: Canalul meteo actual
 • Noua aplicatie meteo de la t-online.de: Descarcati cea mai recenta versiune!

Componentele propozitiei consecutive

In raportare (pentru care t-online.de nu este de vina) se citesc din nou si din nou componentele frazei care sugereaza de la bun inceput ca din pacate nu a fost nimic de facut. Ca si cazul trist al unui tanar de 15 ani care a murit intr-o furtuna anul trecut intr-o tabara de corturi din Hotzenwald, Baden-Wurttemberg:

 • Uragan a lovit tabara: un tanar de 15 ani ucis de un copac intr-o furtuna


Contine propozitii cu care ar trebui sugerat cu fiecare furtuna moarta ca totul „ca intotdeauna” era inevitabil:

 • „Unde uraganul i-a surprins”
 • „Cu toate acestea, oraselul a fost o surpriza relativ surprinzatoare”.
 • „Nu este adesea asa la noi”. carre haircut traderplex.com

In mintea ta poti vedea ca procurorul responsabil inchide dosarul cu entuziasm: Nu era nimic de facut. Ceea ce, desigur, este o prostie totala. Sa ne uitam inapoi la momentul in care furtuna a lovit Rickenbach in Hotzenwald:

Radar meteo din 2 august 2017 (Sursa: kachelmannwetter.com)

De aici puteti urmari in pasi de cinci minute in trecut modul in care furtuna s-a apropiat de Rickenbach (alte perioade si regiuni prin meniu). Daca te uiti la toate fulgerele intre 1.30 a.m. si 2 a.m., poti vedea ce artificii uriase de lumina si tunet au experimentat oamenii de la marginea padurii pana a venit furtuna:

Fulger in extras de harta din 2 august 2017 (Sursa: kachelmannwetter. symbolic wedding gifts usman-48.ru com)

Furtuna a venit cu un anunt foarte tare si clar. Lumina a fost practic non-stop timp de mai bine de o jumatate de ora. • funny quotes to cheer you up
 • cheap wedding gifts
 • christmas card messages from child to parents
 • christmas movie for adults
 • the little prince quotes about relationships

Tunetul nu s-a oprit niciodata. Responsabilii au avut la dispozitie mai mult de jumatate de ora pentru a se pune in siguranta pe ei insisi si pe tineri. Si nu a facut nimic. Principalul pericol in furtuni: copacii, fie ca este vorba de furtuna sau de fulger. Regula numarul unu: mai intai scapati de copaci. Ce s-a intamplat? Nimic. Lasa-te surprins cu ruleta germana, careia oamenii au cazut din nou victima in aceasta vara.

Mare responsabilitate

Luna aceasta a fost o tabara de vacanta din Ardeche, in sudul Frantei, care a fost inundata, rezultand un ingrijitor mort. march 8 wishes www.uykusuz.net Iata citate din reportajele presei, totul este ca intotdeauna:

 • „Conform presei, Valat d’Aigueze, un afluent al Ardeche, si-a revarsat brusc malurile”.
 • „Copiii au fost surprinsi de apa”

Da, se poate ca copiii sa fi fost surprinsi. Supraveghetorii sunt acolo pentru a preveni acest lucru. Ingrijitorii ar trebui sa se gandeasca bine atunci cand construiesc tabara langa un rau. Ar trebui sa ne puna pe ganduri? Din pacate, nu. Probabil ca a fost doar un simbol de ploaie in aplicatia meteo si nu se intampla niciodata nimic in tabara junglei intr-un astfel de caz.

Dar daca vrei sa ai grija de copii si tineri, in calitate de supraveghetor ar trebui sa simti ceva asemanator cu responsabilitatea de a-i aduce pe toti acasa in viata: in vara anului 2017 in Hotzenwald, precum si in aceasta vara in Ardeche. Aceasta a fost prognoza de ploaie pentru regiune in ajunul potopului, atunci ca si acum, pentru ca toata lumea sa vada si sa inteleaga.

Ore de ploaie

Nu trebuie sa fii meteorolog ca sa vezi ca se intampla lucruri mari. Chiar daca din neglijenta nu vrei sa te informezi in prealabil, trebuie sa stii ca observator ca relatarile din presa sunt mereu gresite atunci cand se spune ca un rau s-ar „revarsa brusc”. happy march 8 wishes www.writemob.com Povestea minciunilor celor care nu si-au facut treaba este intotdeauna inclusa. In Ardeche s-a turnat ca niste galeti ore intregi. Natura nu este atat de nemiloasa, ne arata: Cu atata apa de sus, e o idee stupida sa fii pe un rau. Nimic nu este brusc, nimic nu este surprinzator, mai mult decat aceleasi componente ale propozitiei din rapoartele presei germane: Cand germanii si nu strainii erau neglijenti.

Francezii nu dau dovada de considerente false. Ei fac ceea ce nu se intampla aproape niciodata in Germania dupa astfel de evenimente: investigheaza cu seriozitate si speranta printr-un proces si, daca este cazul, condamnarile asigura ca toata lumea se intoarce acasa in siguranta in viitor. Pur si simplu pentru ca supraveghetorii stiu ca povestea talharului cu „surpriza” nu mai functioneaza in siguranta. A pune totul in mainile lui Dumnezeu in orice moment nu este suficient uneori.

Jorg Kachelmann este meteorolog si antreprenor. El a lucrat ca expert in vreme pentru televiziune de multi ani. march 8 greetings xn--80adi.online Si-a infiintat si propriile servicii meteo. El este seful platformei meteo kachelmannwetter.com din 2015.

Previous articleLionel Messi prezentat la PSG: Fotbalul uraste romanticii in 2021
Next articleUn nou scandal lasa Facebook in nevoie de explicatii