Infectiile anterioare cu coronavirusuri inofensive ar putea proteja impotriva bolii grave Covid 19. Dupa cum arata studiile, sistemul imunitar poate fi „prevenit” ca urmare.
Covid-19 poate varia de la o boala usoara, fara simptome sau usoare, pana la sindromul de detresa respiratorie acuta si moarte. Oamenii de stiinta incep abia incet sa inteleaga de ce spectrul in cursul bolii este atat de larg si ce rol joaca sistemul imunitar in ea.
Un grup de cercetare din SUA ar fi putut gasi acum un raspuns la intrebarea de ce raspunsul imun la agentul patogen SARS-CoV-2 nu este acelasi la toti oamenii. Keyword anthonatticusi8.contently.com Motivul pentru aceasta ar putea fi un fel de imunitate de fundal. Pentru ca oricine are o raceala cu alti coronavirus in spate, sistemul imunitar aparent reactioneaza mai repede la SARS-CoV-2.
Reactie imuna chiar si fara infectie cu corona
Dupa cum relateaza imunologul Jose Mateus de la Institutul de Imunologie La Jolla si colegii sai in revista „Science”, anumite celule imunitare din sangele unor oameni – celulele T – reactioneaza la noul coronavirus SARS-CoV-2, chiar daca cei afectati de acest agent patogen nu au fost expusi anterior.
Acest mecanism de aparare proprie a organismului a inceput la acei subiecti care au fost anterior in contact cu virusurile racelii comune HCoV-OC43, HcoV-229E, HCoV-NL63 si HcoV-HKU1. Acestea apartin si grupului coronavirusurilor. carre haircut skyandtelescope.org
Rolul celulelor T in apararea imuna
Celulele T (limfocitele T) sunt celule albe din sange formate in maduva osoasa care joaca un rol important in protectia pe termen lung impotriva infectiilor. Daca apare o infectie, sistemul imunitar poate produce un anumit tip de celule T pentru fiecare agent patogen in cateva zile. Daca aceste celule de aparare ale sistemului imunitar intra in contact cu agentul patogen relevant, ele incep sa se inmulteasca rapid, sa se ataseze de celulele infectate si sa le distruga.
Pentru acest raspuns imun personalizat, celulele T indeplinesc diferite sarcini:
Celulele T-helper activeaza alte celule imunitare prin intermediul substantelor mesager si astfel initiaza apararea specifica.
Celulele T ucigase identifica celulele care au fost infectate cu virusi, precum si celulele tumorale si le distrug. symbolic wedding gifts weheartit.com
Celulele T de memorie apar din raspunsul imun si circula in sange chiar si dupa ce infectia a fost indepartata. Aceste celule stocheaza modul in care un agent patogen a fost luptat cu succes si vor activa rapid sistemul imunitar specific in cazul unei infectii reinnoite.
Au existat deja rapoarte de pacienti neinfectati la care celulele T inca reactionau la SARS-CoV-2.
- funny quotes to cheer you up
- cheap wedding gifts
- christmas card messages from child to parents
- christmas movie for adults
- the little prince quotes about relationships
Expertii in infectii din jurul lui Mateus au investigat, asadar, problema de unde provin aceste celule T.
Pentru a face acest lucru, ei au analizat probe de sange din 2019 de la subiecti de testare care nu au intrat anterior in contact cu SARS-CoV-2. march 8 wishes paper.li Ei au identificat, de asemenea, 142 de blocuri din genomul SARS-CoV-2 pe care sistemul imunitar le recunoaste ca fiind o amenintare. Cercetatorii au observat ca celulele T au reactionat la aceste componente ale virusului.
Anticorpii impotriva agentului patogen nu sunt necesari pentru acest tip de reactie imuna. Deoarece celulele T nu pot produce anticorpi specifici, ci recunosc singure agentul patogen si il ataca.
- Ziua: Pericolul prostiei colective
- Virologul Hendrik Streeck: „Este posibil ca toate vaccinurile care sunt in faza III sa nu functioneze”
Daca si in ce masura aceasta reactivitate incrucisata afecteaza o posibila infectie cu SARS-CoV-2 nu poate fi raspuns cu certitudine de studiul actual „Stiinta”. happy march 8 wishes www.aeriagames.com Expertii in infectii din jurul lui Mateus banuiesc ca acest mecanism ar putea influenta cat de dificil este Covid-19.
Daca acest lucru este confirmat, persoanele care au avut anterior contact cu agenti patogeni ai racelii din grupul de coronavirus ar avea mai multe sanse sa fie protejate de cursurile severe de Covid-19. Potrivit autorilor studiului, o parte din populatie ar putea fi pregatita pentru noul virus corona. In studiul lor, ei au gasit celule T in sangele a 20 pana la 50% dintre subiectii de testare care pot ataca SARS-CoV-2.
O echipa condusa de imunologul Andreas Thiel de la Charite Berlin si Institutul Max Planck pentru Genetica Moleculara a descoperit anterior in analize ca celulele T helper pot recunoaste noul agent patogen daca au intalnit un alt coronavirus in timp ce aveau o raceala anterioara. march 8 greetings www.awwwards.com Dupa cum au observat oamenii de stiinta, aproximativ o treime dintre persoanele care nu au fost niciodata in contact cu SARS-CoV-2 au inca celule de memorie T care raspund la virus.
T-helperii nu raspund tuturor pacientilor cu Covid-19
Cu toate acestea, autorii studiului au observat ca celulele T helper nu au reactionat la noul coronavirus la toti bolnavii de Covid 19. In analiza lor publicata in revista „Nature” la sfarsitul lunii iulie, ei banuiesc ca celulele T nu pot fi activate in afara corpului intr-un stadiu acut sau deosebit de sever al unei boli.
In studiul lor, cercetatorii avertizeaza, de asemenea: „Ceea ce nu putem arata: protejeaza acum astfel de celule impotriva SARS-CoV-2 sau nu?” Cercetatorii Charite vor sa afle ce efect au celulele T activate in analize ulterioare asupra sangelui persoanelor care s-au recuperat de la Covid.