Hamburg are mai multe poduri decat Venetia si este al doilea oras ca marime din Germania: lucruri pe care aproape fiecare cetatean din Hamburg le stie despre orasul sau. Dar aceste zece fapte sunt cu siguranta noi pentru tine.

„Hamburg, perla mea” – un cantec de lauda pentru cel mai frumos oras din lume. Si exact asa prefera hamburgerii sa-si descrie patria. Si pentru un motiv intemeiat. Pentru ca orasul hanseatic este deja convingator la prima vizita – cu natura unica a hamburgerilor, farmecul HafenCity si Alster, care curge pe sub cele aproximativ 2.500 de poduri.

Ai citit corect: Hamburg are peste 2.000 de poduri. Adica mai mult decat Venetia, Amsterdam si Londra la un loc. Acest lucru face din Hamburg orasul din Europa cu cele mai multe poduri. Un fapt care probabil nu este nimic nou pentru hamburgeri.

Asa aratau garile din Hamburg

Seria foto cu 14 poze

Dar t-online s-a uitat in jur si a aflat mult mai multe despre orasul de pe Elba – zece fapte curioase pe care cu siguranta nu le stiai. „Acum unt cu peste!”, asa cum ar spune hamburgerii atat de frumos:

1. Hamburg are un serviciu de urgenta pentru caviar.

24 de ore, sapte zile pe saptamana: Serviciul de urgenta pentru caviar furnizeaza hamburgeri cu oua mici de peste in diverse game de pret non-stop. Keyword forum.darkchet.com Sergey Andreev este salvatorul aflat in nevoie pentru tinerii care incep spontan o petrecere, dar si pentru vedete. Desigur, gustarea de lux este livrata si intr-o caroserie de lux: un Bentley rosu.

Caviar (imagine simbol): In Hamburg, iubitorii de delicatese au garantat ca nu vor ramane uscati. (Sursa: Itar-Tass / imagini imago)

2. Hamburg nu este cel mai ploios oras din Germania.

Cer gri, averse de ploaie – nu neobisnuit in Hamburg, ci mai degraba regula. De aceea, probabil si Hamburgul a castigat si titlul de cel mai ploios oras. Oricum gresit!

In 2020, 668 de litri de ploaie pe metru patrat au cazut pe Hamburg si s-au luptat din greu pentru titlu, dar Oberstdorf a reusit in sfarsit – cu 1.667,5 litri pe metru patrat. Inainte de Hamburg, Munchen, Saarbrucken si Koln-Bonn au coborat pe locurile 2 pana la 4. 

Ploaie in Hamburg (simbol): Contrar tuturor prejudecatilor, orasul nu este cel mai ploios oras. (Sursa: Jurgen Ritter / imagini imago)

3. Blankenese are mai mult de 5.000 de trepte.

Antrenamentul gambelor merge bine in Blankenese. Pentru ca acesta este cartierul din Hamburg cu cele mai multe scari. carre haircut forum.ttpforum.de Sunt peste 5.000 la numar. Acest lucru face ca Blankenese sa fie unul dintre cartierele cu cele mai multe scari din lume si are de trei ori mai multe trepte decat Empire State Building.

Cartierul scarilor de pe Suellberg din Hamburg-Blankenese: Exista aproximativ 5.000 de trepte in Blankenese. (Sursa: epd / Archivbild / imagini imago)

4. Un hamburger a inventat coroana de Advent.

Coroana de Advent a devenit parte integranta a sezonului de Craciun, iar in decembrie face parte si din multe gospodarii din Hamburg. De altfel, tocmai de aici a provenit.

Teologul din Hamburg Johann Hinrich Wichern a avut grija de multi copii in secolul al XIX-lea, care abia asteptau Craciunul in fiecare an. El a inventat pentru ei coroana de Advent, cu 19 lumanari mici si patru mari. Asa ca copiii stiau in fiecare zi cat va mai fi pana la Craciun – s-a nascut prima versiune a coroanei de Advent.

Coroana de Advent (imaginea simbol): originara din Hamburg. (Sursa: Bihlmayerfotografie / imago images)

5. Majoritatea soferilor cursanti esueaza in Hamburg.

“Va rugam sa trageti. symbolic wedding gifts parkrunmoscow.ru Nu ati trecut.”: Cuvinte pe care nu doriti sa le auziti la sfarsitul unui test de scoala de soferi, dar care sunt folosite foarte des in Hamburg.  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships

Pentru ca: in 2020, 46 la suta dintre toti soferii care invata din Hamburg au picat testul practic. Spre comparatie: cota la nivel national este intre 26 si 29 la suta de ani de zile.

Semnul „Scoala de soferi” de pe o masina (imagine simbolica): In Hamburg, majoritatea oamenilor pica testul. (Sursa: C. Hardt / Imagine viitoare / imagini imago)

6. Hamburg are cel mai mare cimitir de parc din lume.

Iazuri cu pasari de apa si sute de specii de arbori pe 389 de hectare de teren. Toate acestea pot fi gasite in cel mai mare parc din Hamburg, care este, de asemenea, cel mai mare cimitir din Europa si cel mai mare cimitir de parc din lume. Vorbim despre cimitirul Ohlsdorf. Lipsa mormintelor i-a fortat pe locuitorii din Hamburg sa planifice complexul, prima zona a caruia a fost deschisa la 1 iulie 1877.

Cimitirul Ohlsdorf din Hamburg: este cel mai mare cimitir de parc din lume. (Sursa: Westend61 / Archivbild / imagini imago)

7. Majoritatea milionarilor din Germania locuiesc la Hamburg.

867 Hamburgerii au voie sa se numeasca „milionari cu venituri”. march 8 wishes www.a6859.com Asta inseamna ca au cel putin un milion de euro pe an doar din veniturile lor. Dar numarul real de milionari din Hamburg este la o inaltime complet diferita – si este in cinci cifre. Se estimeaza ca 42.000 de milionari si 18 miliardari traiesc in marele oras.

Iahtul de lux ajunge in portul Hamburg (imagine simbol): In Hamburg traiesc zeci de mii de milionari. (Sursa: Blaulicht News / imagini imago)

8. Sintagma „puteti pe linie” vine de la Altona.

„Going on the grain”, o fraza care te face sa te intrebi de unde vine de fapt. Si raspunsul este: de la Altona! Expresia isi are originea in secolul al XVII-lea, cand Altona era inca sub stapanire daneza. 

In Reich-ul German, si astfel si in Hamburg, prostitutia era interzisa la acea vreme. In Danemarca, inclusiv Altona, insa, a fost permis. Cu toate acestea, prostituatele nu au vrut doar clienti danezi, asa ca au alergat de-a lungul granitei. Acolo doreau sa atraga petitori germani. De-a lungul timpului, „a intra pe linie” a devenit sinonim pentru „prostituati-va”.

Bordeluri de pe Reeperbahn pe St. Pauli (imagine simbolica): Termenul „merg pe linie” vine de fapt de la Hamburg. happy march 8 wishes www.dragonone-ng.com (Sursa: Hoch Zwei Stock / Angerer / imagini imago)

9. Cea mai scurta strada din Hamburg are doar 60 de metri lungime.

Nici macar o suta de metri lungime si totusi o strada intr-unul dintre cele mai mari orase din Germania. Herbertstrasse din Hamburg are doar 60 de metri lungime, ceea ce o face cea mai scurta de acest gen din orasul hanseatic. Dar este inca una dintre cele mai cunoscute. Pentru ca: Femeile de obicei nu sunt cautate aici – cel putin majoritatea dintre ele. 250 de prostituate, in schimb, folosesc cei 60 de metri de pe St. Pauli pentru a lucra.

HerbertstraBe goala de pe St. Pauli: este cea mai scurta strada din oras. (Sursa: Hanno Bode / Archivbild / imagini imago)

Apropo, cea mai lunga strada din Hamburg este Bergedorfer StraBe B5 cu 12,8 kilometri.

  • O calatorie in timp: asa aratau garile din Hamburg
  • Fapte despre orasul catedrala: zece lucruri curioase despre Koln
  • Vizitarea obiectivelor turistice si turismul: Cele mai frumoase locuri si obiective turistice din jurul Hamburgului

10. Fiecare nava este intampinata in portul Hamburg.

In „Poarta catre lume”, Portul Hamburg, sistemul de salutare a navelor „Willkomm Hoft” intampina si isi ia ramas bun de la nave. De la o dimensiune de 1.000 GT se canta imnul national respectiv si se arboreaza steagul corespunzator. march 8 greetings www.edot.app „Oale mai mici”, asa cum ar spune locuitorii din Hamburg, sunt intampinate cu scufundarea drapelului Hamburgului.

Portul Hamburg: Fiecare nava este intampinata la sosire. (Sursa: BeckerBredel / Archivbild / imagini imago)

Surse folosite:

  • Cercetare proprie

Previous articleDVB-T2 HD: Daca nu modificati, in curand va veti uita in tub
Next articleO femeie din Columbia cultiva cafea corecta pentru oamenii din Kiel