Un politician verde da o lovitura puternica: pe blogul sau, el critica campania electorala gresita si „slabiciunile evidente” ale candidatului la cancelar Baerbock. La scurt timp dupa aceea, isi sterge e-mailul.

Chiar si titlul arata clar ca Mathis Weselmann nu mai vrea sa-si toale cuvintele: „Am dat-o in bara”, a scris luni seara politicianul si executivul de stat al Green Saxonia Inferioara pe site-ul sau.

Avand in vedere rezultatul dezamagitor al alegerilor de 14,8%, Weselmann face apel la partidul sau sa nu se intoarca pur si simplu la ordinea de zi, ci sa analizeze cu sobru greselile din campania electorala. Unul era „clar” in spatele a ceea ce ar fi fost posibil – si avand in vedere provocarile istorice pe care le-au reprezentat schimbarile climatice, era si necesar.

Tinta a fost coridorul intre 20 si 25 la suta. “Sunt suparat. Am avut-o in mana”, a spus Weselmann in postarea de blog care a fost acum stearsa si este disponibila pentru t-online.


Un candidat cu „slabiciuni evidente” 

Pana acum, Verzii s-au retinut cu critici deschise la adresa candidatei la cancelar Annalena Baerbock. Keyword debug.to Cu Weselmann, un politician verde indrazneste sa se acopere pentru prima data.

Pentru executivul de stat din Saxonia Inferioara, o „analiza necrutatoare” incepe cu ceea ce este evident: candidatul la cancelar. „Slabiciunile lor evidente”: tineri, fara experienta executiva si „cu succese electorale, mai ales in propriul partid”. Nominalizarea lui Baerbock a fost o „decizie curajoasa”, scrie strategul de campanie, care in 2020 a condus campania primarului Belit Onay din Hanovra. Mijloace: nominalizarea Baerbock a fost un risc.

Totusi, ceva de care ar fi trebuit sa se ocupe o campanie profesionala, spune Weselmann. Dar nu s-a lucrat aproape deloc pentru a „profila candidatul ca lider”. Deficienta centrala a lui Baerbock – lipsa experientei guvernamentale – ar fi putut fi compensata cu un marketing mai priceput. 

“Nebunie curata”

Weselmann nu merge doar la tribunal cu Baerbock. carre haircut morassalat.univ-guelma.dz Toata lumea se ingrasa, mai ales conducerea campaniei: intrebarea candidatului la Cancelar a fost decisa „mult prea tarziu”, ceea ce a fost „pura nebunie” in termeni. In plus, a existat lipsa timpului de pregatire, greselile manuale, o campanie slaba de afise, mesaje neclare si, nu in ultimul rand, naratiunea verde a noilor inceputuri si a reinnoirii, care nu si-a putut tine promisiunea centrala: sa se adreseze unor sectiuni largi ale societate. 

Lovitura universala a lui Weselmann este incomod pentru multi verdeturi. Chiar acum, cand din punctul de vedere al partidului, ar trebui sa fie o chestiune de a intra in discutiile exploratorii la unison pentru a depasi cat mai multe probleme de inima verde, ricosetul lui Weselmann ameninta sa deranjeze partidul. 

„Nu trebuie sa-l publicati” 

Raspunsurile au fost corespunzatoare, relateaza politicianul la cerere. “Am primit mai multe mesaje care m-au indrumat catre procese interne pentru a clarifica astfel de intrebari. Am sters apoi postarea si postarea corespunzatoare de pe Twitter.”

Proaspat aleasa deputata a Bundestagului din Renania de Nord-Westfalia, Sara Nanni, a relatat in postarea acum eliminata de pe Twitter, care a scris: „Poti sa-l notezi (si sa nu-l publici) :)”.

Weselmann spune ca a fost uimit de reactii. symbolic wedding gifts tawassol.univ-tebessa.dz Are pretentii mari fata de cultura eroare a partidului. • funny quotes to cheer you up
 • cheap wedding gifts
 • christmas card messages from child to parents
 • christmas movie for adults
 • the little prince quotes about relationships

Dar multi par sa vrea sa vorbeasca in primul rand despre coalitii in acest moment.

Inversarea rolului: Habeck inaintea lui Baerbock?

Ramane de vazut daca altii vor urma exemplul lui Weselmann sau vor ramane tacuti pana la finalul negocierilor de coalitie. Un nou guvern ar trebui sa fie in vigoare pana la Craciun – aproape trei luni in care sa critice, sa se planga si sa vorbeasca cu moartea. Partidul spera ca disciplina de partid practicata in campania electorala sa dureze pana la incheierea acordului de coalitie. 

Probabil cei care se retin – si o trec in jos – care acum promit urmatorul pas in cariera: de exemplu un loc in echipa de explorare, un post intr-un minister sau in noul consiliu federal care urmeaza sa fie ales in curand. Cine risca o buza groasa cand un post de secretar de stat parlamentar ii face semn?

Schimbarea rolurilor, presupusa planificata, intre Baerbock si co-liderul ei de partid, Robert Habeck, nu este, probabil, un instrument viabil pentru a preveni o revolta. Potrivit „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Habeck ar trebui sa ofere vicecancelarul in locul lui Baerbock intr-un eventual guvern, deoarece acesta din urma „a avut sansa lor”. Propunerea este deja discutata in mod controversat in cercurile verzi. march 8 wishes livecodebeginner.economy-x-talk.com In loc sa linisteasca petrecerea, mai presus de toate: fani dezamagiti de Habeck, provoaca controverse si margini. 

„Intrebarea este complet irelevanta”

De asemenea, partidul se fereste de o dezbatere de sexism care ar putea ameninta intr-un astfel de scenariu: taierea sau surclasarea unei femei care a avut cel mai bun rezultat electoral din istoria partidului pentru a lasa un barbat – care are si slabiciunile lui – sa aiba prioritate poate fi usor. interpretata ca o campanie misogina. 

O astfel de inversare a rolului s-ar intalni si cu o rezistenta masiva din partea multor politicieni verzi, de exemplu in factiunea Bundestag, unde Baerbock se bucura de un sprijin deosebit. Marti dupa-amiaza, Habeck a incercat sa puna capat speculatiilor: „Intrebarea cine va fi vicecancelar este complet irelevanta”.

Cu toate acestea, acest lucru nu clarifica intrebarile fundamentale, iar zvonurile nu se linistesc pe termen lung. Poate ca, la un moment dat, Verzii se vor simti obligati sa indeparteze criticile in crestere si catre un obiectiv legitim. Ca atare, Michael Kellner ar fi o alegere evidenta din punctul de vedere al unor Verzi: in calitate de director general federal si director de campanie electorala, el a fost responsabil pentru campanie si, prin urmare, pentru multe greseli care au costat in cele din urma voturile partidului. 

Va fi incomod pentru liderul campaniei, Kellner

Ospatarul este considerat impuscat. happy march 8 wishes vadaszapro.eu In seara alegerilor, membrul verde al parlamentului statului NRW, Horst Becker, l-a acuzat pe managerul federal ca a facut greseli grave in campania electorala. Chelnerul a fost „responsabil pentru faptul ca nu mai era posibil pentru Verzi”, a spus Becker.

Din cercurile de petrecere se aude ca in curand ar putea deveni incomod pentru ospatari. In plus, seful campaniei electorale a dorit sa ajunga la presedintia grupului parlamentar in Bundestag, ceea ce este „uimitor” avand in vedere numeroasele erori de campanie si faptul ca exista doi titulari binemeritati – Anton Hofreiter si Katrin Goring -Eckardt.

Consiliul executiv al statului Saxonia Inferioara, Weselmann, i se adreseaza direct lui Kellner: “Il indemn sa-si asume responsabilitatea. Nu in sensul retragerii, ci mai degraba sa se impace cu greselile din campania electorala. Aceasta este acum treaba lui”. Dar asta nu ar trebui sa se intample cu putin inainte de Craciun sau chiar dupa aceea, adauga Weselmann. „Nu voi da un ultimatum, dar doua luni nu pot fi lasate in tara”. march 8 greetings www.ispprovidersinmyarea.com Suna ca o amenintare blanda.

Surse folosite:

 • Cercetare proprie
 • Agentia de stiri dpa
 • FAZ: Verzii il vor pe Habeck ca vicecancelar
 • Postare pe blog Mathis Weselmann: „Am dat-o in bara”
 • alte surse

  arata mai putine surse

Previous articleZona cu risc ridicat Creta: aceasta se aplica acum vacantelor in Grecia
Next articleDating online: femeile isi doresc aceste „cuvinte stimulatoare” in profilurile masculine