Luni, Parlamentul britanic va vota din nou alternativele la acordul de iesire al primului ministru. Bruxelles-ul indeamna europarlamentarii sa actioneze rapid. Toate informatiile pe blogul de stiri.

Seria foto cu 54 de poze

+++ Acest blog nu mai este actualizat – toate evolutiile actuale pot fi gasite in noul blog de stiri Brexit +++

10:36: Economistul Fuest avertizeaza asupra recesiunii Brexit – in Germania

Potrivit sefului Ifo, Clemens Fuest, un Brexit dur poate declansa o recesiune in Germania. „Daca devine realitate acum cand are loc cel mai rau scenariu, ca sa spunem asa, atunci aceasta ar putea fi scaderea care face ca butoiul sa se reverse”, a spus presedintele Institutului de Cercetare Economica din Munchen pe Deutschlandfunk. „Aceasta ne-ar putea determina sa trecem de la o crestere slaba la o usoara contractie a economiei. Si asta s-ar numi recesiune”. Pe termen mediu, un Brexit dur ar putea deveni o problema si pe piata muncii.

Daca Marea Britanie ar parasi UE fara un tratat, ar afecta in primul rand comertul: „Ar fi cozi lungi la granite”, a spus Fuest. Multe companii sunt pregatite doar pentru intreruperi de cateva saptamani. Omul de stiinta vede Marea Britanie drept cel mai mare invins, chiar daca tara reuseste sa semneze noi acorduri de liber schimb, de exemplu cu SUA sau Australia. “In principal faci comert cu vecinii tai. Aceasta este UE”, a spus Fuest. „Profiturile care pot fi realizate in comertul cu SUA nu pot fi deloc comparate cu pierderile pe care le inseamna un Brexit dur in schimbul cu Europa”.

  • Presa britanica despre Brexit: „Acum suntem la cheremul UE”
  • Reactii de la Bruxelles si economie: Speranta pentru miracolul Brexit se estompeaza
  • Analiza esecului acordului Brexit: Theresa May nu a avut nicio sansa
  • Comenteaza al treilea esec al acordului Brexit: o declaratie politica de faliment

Premierul britanic Theresa May face o noua incercare saptamana aceasta de a gasi o cale de iesire din impasul Brexit. Atunci se poate decide si daca vor avea loc noi alegeri. Pe parcursul zilei, Parlamentul a discutat din nou un plan alternativ la tratatul de iesire al lui May, negociat cu UE, pe care europarlamentarii l-au respins pentru a treia oara vineri. Potrivit rapoartelor din presa, ar putea avea loc apoi un dulap intre cele doua propuneri marti.

9.09 a.m.: Haosul din Brexit loveste afacerile companiei aeriene low-cost Easyjet

Compania aeriana britanica a avertizat asupra consecintelor incertitudinilor legate de Brexit pentru propria afacere. Compania aeriana low-cost anticipeaza scaderea cererii si presiunea asupra preturilor. In ultimele sase luni costurile au crescut cu 18,8 la suta si o pierdere inainte de impozitare de echivalentul a 320 de milioane de euro.

6.48 a.m.: Juncker: Rabdarea cu Marea Britanie a fost epuizata

Presedintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker, a cerut Marii Britanii sa continue cu noi voturi pentru Brexit in Camera Comunelor. „Am avut multa rabdare cu prietenii nostri britanici”, a spus Juncker la postul italian Rai 1. Rabdarea a fost „epuizata in curand”. El dorea ca Marea Britanie sa cada de acord „in orele care vor veni, in zilele viitoare” pe ce cale sa o ia.

Camera Comunelor britanica se va ocupa din nou luni de posibile alternative la tratatul Brexit. Dupa ce acordul de iesire din UE a fost respins pentru a treia oara vineri, europarlamentarii de la Londra vor sa voteze din nou alte optiuni. Parlamentarii s-au declarat deja de mai multe ori impotriva unui Brexit „dur” fara un acord, dar nu au reusit inca sa cada de acord asupra alternativelor la acordul de iesire negociat cu Bruxelles-ul de premierul Theresa May .

Intr-un vot de miercurea trecuta, niciuna dintre cele opt motiuni nu a primit majoritate. Propunerile includ oprirea procesului de iesire si un Brexit cu legaturi economice mai stranse cu UE. Se pare ca May are in vedere un al patrulea vot pentru acordul ei de Brexit.

31 martie, 16:18: Social-democratii versus PPE: deschis participarii britanice la alegerile UE

Spre deosebire de omul CSU Manfred Weber, social-democratii europeni isi pot imagina foarte bine ca Marea Britanie sa participe la alegerile europene de la sfarsitul lunii mai. „Daca Regatul Unit nu mai poate gasi o cale de iesire prin parlamentul sau blocat, trebuie sa intrebati oamenii”, a declarat liderul grupului parlamentar Udo Bullmann de la Agentia Germana de Presa din Bruxelles. „Dreptul sau inalienabil este si de a participa la alegerile pentru Parlamentul European”. Atata timp cat Marea Britanie este membra a UE, „nu exista nicio alternativa in temeiul legii”.

Liderul grupului si principalul candidat al Partidului Popular European, Manfred Weber, a refuzat anterior cu strictete sa permita Marii Britanii sa participe la alegerile europene. „Daca o tara doreste sa paraseasca UE, atunci nu trebuie sa mai aiba nicio influenta asupra structurii Uniunii”, a spus Weber la Nurnberg. Trebuie sa existe claritate inainte de alegerile europene.

3:56 p.m.: Muncii este clar inaintea conservatorilor in sondaj

Dupa cel de-al treilea nu al acordului Brexit al Theresei May, cererile pentru noi alegeri in Marea Britanie au devenit din nou mai puternice – in special din partea laburistilor. Nu e de mirare: Petrecerea miroase – intarit de sondaje bune – aer de dimineata. Intr-un sondaj pentru ziarul „The Mail on Sunday”, partidul este acum cu 41 la suta si cinci puncte procentuale inaintea Partidului Conservator, care ajunge la 36 la suta. In urma cu o luna, conservatorii erau cu sapte puncte procentuale inainte.

Potrivit sondajului, 41% dintre cei chestionati au fost in favoarea ca Theresa May sa demisioneze imediat. 23 la suta au considerat ca parlamentul ar trebui sa aprobe acordul lor cu UE in prealabil. O majoritate de 40 pana la 38 la suta a sustinut un al doilea referendum. 41 la suta au fost in favoarea retragerii cererii de parasire a UE, 40 la suta au fost impotriva.

12:16: Peste sase milioane de britanici sustin petitia impotriva Brexit-ului

Peste sase milioane de oameni au semnat o petitie online pentru ca Marea Britanie sa ramana in UE pana duminica. Petitia urmeaza sa fie dezbatuta luni in Camera Comunelor din Londra. Cu toate acestea, guvernul a anuntat deja ca refuza sa retraga declaratia de retragere si se simte legat de referendumul din 2016.

La momentul referendumului, o majoritate subtire de 51,9% a votat pentru Brexit. 17,4 milioane de britanici au votat pe 23 iunie 2016 pentru a intoarce spatele UE, 16,1 milioane impotriva.

Toti cetatenii Regatului Unit, inclusiv cei care locuiesc in strainatate si rezidentii Marii Britanii au voie sa semneze petitii online. Parlamentul trebuie sa tina cont de continutul oricarei petitii cu peste 100.000 de semnatari pentru dezbatere.

Comisia responsabila a respins zvonurile ca si persoane neautorizate ar fi semnat petitia. 96 la suta din toate semnaturile au venit din Regatul Unit – acest lucru este in conformitate cu asteptarile. Comisia nu a dorit sa comenteze masurile de securitate.

11:51: Explozie cu bomba in Londonderry, Irlanda de Nord

Un alt dispozitiv exploziv a detonat la Londonderry, Irlanda de Nord. O bomba cu teava a explodat duminica seara intr-o gradina, a spus politia. Nu au fost raniti sau pagube majore. Potrivit presei britanice, motivul actului a fost initial neclar. Grupurile paramilitare fac rau in partea britanica a tarii.

Chiar in ianuarie anul trecut, un dispozitiv exploziv a detonat intr-un tribunal din mijlocul orasului Londonderry. Nici pe atunci nimeni nu a fost ranit; Un avertisment a fost primit de autoritati cu putin timp inainte de explozie.

Se teme ca, in urma Brexit-ului, introducerea controalelor la frontiera intre Irlanda de Nord britanica si Republica Irlanda, care va continua sa faca parte din UE, va relua spirala violentei in regiunea fostului razboi civil. In acest weekend au avut loc si demonstratii in Irlanda de Nord impotriva parasirii UE.

6.25 a.m.: May risca colapsul guvernului in disputa privind Brexit

Potrivit unui raport de ziar, premierul britanic Theresa May risca prabusirea guvernului sau daca nu obtine tratatul de Brexit prin parlament. Mai multi ministri pro-europeni au vrut sa demisioneze, in cazul in care May ar decide in favoarea iesirii Marii Britanii din UE fara un acord de urmarire, relateaza Sunday Times. In acelasi timp, mai multi sustinatori ai Brexitului din guvern au vrut sa demisioneze daca May a optat pentru o uniune vamala cu Uniunea Europeana sau pentru o intarziere mare a Brexit-ului.

Parlamentul britanic a votat vineri impotriva acordului de iesire al lui May pentru a treia oara. Luni, parlamentarii vor sa caute ei insisi o alternativa intr-un al doilea tur de scrutin. Potrivit unui raport al „Mail on Sunday”, ar putea exista un dual intre acordul lui May si propunerea Parlamentului de marti.

In cazul in care ar avea loc noi alegeri, potrivit unui sondaj al „Mail on Sunday”, Partidul Laburist de opozitie este cu cinci puncte procentuale inaintea partidului conservator din May.

Sambata, 30 martie, ora 16:21: Tories o imping pe May spre Brexit

170 din cei 314 deputati conservatori au trimis o scrisoare liderului partidului May, potrivit unui raport al „Soarelui”, in care cer iesirea Marii Britanii din UE – chiar daca acest lucru este posibil doar fara contract. „Vrem sa parasim UE pe 12 aprilie sau foarte repede dupa aceea”, citeaza ziarul din scrisoare.

15:20: Deputatul laburist se asteapta la un Brexit „mai bland”.

Deputatul de opozitie al Partidului Laburist, Ben Bradshaw, se asteapta in continuare la o majoritate in Camera Comunelor din Londra pentru un Brexit „mai bland” si un al doilea referendum ulterior. Perspectivele sunt bune ca Regatul Unit sa ramana membru al uniunii vamale a UE. Fostul secretar de stat britanic a declarat pentru Deutschlandfunk ca oamenii ar trebui sa poata vota din nou pentru o astfel de decizie.

Potrivit lui Bradshaw, suficienti parlamentari ar vota pentru acesta din urma daca ar avea de ales intre a pleca fara contract, anularea Brexit-ului sau organizarea unui nou referendum. Cu toate acestea, daca tara ar ramane in uniunea vamala, nu ar putea incheia acorduri comerciale bilaterale in trafic de marfa cu tari terte. Acesta a fost unul dintre principalele argumente ale sustinatorilor Brexitului inainte de referendumul din 2016.

1:15 p.m.: Se presupune ca May planuieste un al patrulea vot – sau noi alegeri

Se pare ca premierul britanic Theresa May planuieste sa-si supuna acordul de Brexit negociat cu UE la Camera Comunelor pentru un al patrulea vot. Daca acordul esueaza din nou la inceputul saptamanii viitoare, May ar convoca noi alegeri, dupa cum scrie ziarul „The Guardian”, citand persoane din interiorul guvernului. Acordul de iesire a fost respins pentru a treia oara vineri in Parlamentul de la Londra.

In urma votului de vineri, May le-a spus parlamentarilor ca se teme ca „procesul din aceasta Camera isi atinge limitele”. Multi parlamentari au inteles acest lucru ca pe o lovitura de avertisment, potrivit The Guardian: in cazul in care deputatii nu reusesc sa ajunga la un acord in cadrul voturilor viitoare planificate pentru luni, May ar convoca noi alegeri. Keyword cerberus-chain.be Mai presus de toate, parlamentarii conservatorilor la guvernare se tem de noi alegeri dupa haosul Brexit din ultimele luni.

Dupa cum scrie „Guardianul”, May isi va incepe afacerea intr-un fel de duel impotriva propunerii care a primit cele mai multe voturi la voturile procesului de luni. La voturile procesului de saptamana trecuta, majoritatea europarlamentarilor au fost in favoarea ideii unui al doilea referendum pentru Brexit si a unei uniuni vamale permanente cu UE.

Potrivit The Guardian, nu este clar daca si in ce conditii presedintele parlamentar John Bercow va permite un al patrulea vot asupra acordului Brexit. Bercow interzisese un al treilea vot pentru o motiune identica din partea guvernului, asa ca May a permis ca acordul cu UE sa fie votat doar vineri.

13:01: Un barbat cu steagul Angliei blocheaza traficul Eurostar

Politia rutiera britanica a arestat un barbat care si-a petrecut noaptea pe acoperisul garii St Pancras din Londra, perturband trenurile Eurostar ore in sir prin tunelul de sub Canalul Manecii. Un purtator de cuvant al politiei a raportat ca barbatul a fluturat un steagul Angliei intr-un presupus act de protest. Barbatul de 44 de ani a fost arestat pentru patrundere si obstructionarea traficului feroviar.

Vineri, mii de sustinatori Brexit cu steaguri engleze si britanice au manifestat in fata Parlamentului de la Londra pentru iesirea din UE. Parlamentul a respins tratatul Brexit negociat de premierul Theresa May cu UE pentru a treia oara consecutiv.

12.20: Fostul comisar UE Verheugen cere UE sa fie creativa atunci cand vine vorba de Brexit

Dupa respingerea Tratatului Brexit de catre Parlamentul britanic, fostul vicepresedinte al Comisiei UE Gunter Verheugen (SPD) a cerut UE sa fie creativa. Bruxelles-ul isi face totul prea usor daca returneaza in mod repetat mingea la Londra, a declarat Verheugen pentru Deutschlandfunk. In schimb, creativitatea este necesara in cautarea unei iesiri.

Daca negocierile de iesire ar urma sa fie prelungite, politicianul SPD a sfatuit sa nu reglementeze din nou iesirea Marii Britanii in mai multe etape, ci mai degraba intr-un „pachet general”. El insusi a considerat ca stabilirea unei zone de liber schimb intre Uniunea Europeana si Marea Britanie este singura solutie sensibila si utila.

„Noi alegeri sau un nou referendum”: Cel mai important candidat al PPE, Manfred Weber, aduce in joc un nou referendum pentru Brexit. (Sursa: t-online.de)

11:51: Weber: Cetatenii din Marea Britanie ar trebui sa voteze din nou daca este necesar

Avand in vedere mahmureala din Marea Britanie cu privire la posibila iesire din UE, principalul candidat al PPE Manfred Weber nu a exclus un nou vot al populatiei britanice. „Daca parlamentul nu este capabil sa gaseasca solutii, atunci este clar ca cetatenii intr-o democratie trebuie sa voteze din nou”, a declarat sambata Weber, care conduce Partidul Popular European (PPE) ca principal candidat la alegerile europene. un mic congres al partidului CSU la Nurnberg. Weber nu a spus daca se referea pur si simplu la un nou referendum sau chiar la noi alegeri.

Evolutiile din Marea Britanie arata clar ce inseamna sa-i urmezi pe populisti. Europa nu ar trebui sa urmeze aceasta cale catre incertitudine politica. „Dupa decizia de vinerea trecuta a Camerei Comunelor britanice, noi europenii ar trebui sa luam o cale linistita”, a cerut politicianul CSU.

10:27: Presedintele BDI solicita o decizie rapida cu privire la Brexit

Presedintele asociatiei industriale BDI, Dieter Kempf, a cerut Londrei sa actioneze dupa al treilea nu al Parlamentului britanic la acordul Brexit. „Politica britanica trebuie sa finalizeze procesul Brexit cat mai curand posibil”, a spus Kempf ziarelor grupului de media Funke. „Aceasta situatie neclara intuneca starea de spirit, ii enerveaza pe investitori, costa cresterea si locurile de munca”, a spus el. Exista o „incertitudine chinuitoare” in economie.

Kempf a avertizat asupra consecintelor pentru companiile germane. „Ne asteptam la un regres pentru economia germana de ordinul de marime a cel putin jumatate din produsul intern brut”, a afirmat presedintele industrial. Aceasta ar insemna cu aproximativ 17 miliarde de euro mai putina putere economica „numai in acest an”. El presupune ca fiecare a patra companie cu legaturi de afaceri in Regatul Unit ar trebui sa reduca locuri de munca in cazul unui Brexit dur.

Vineri, ziua in care Marea Britanie a planuit initial sa paraseasca UE, Camera Comunelor britanica a votat pentru a treia oara impotriva tratatului Brexit al premierului Theresa May. Acum, May trebuie sa explice UE cum ar trebui rezolvata problema Brexit-ului pana pe 12 aprilie. Presedintele Consiliului UE, Tusk, a anuntat un summit special al sefilor de stat si de guvern din UE pe 10 aprilie.

9.38: DIHK – Multe companii vor sa retraga investitiile din Marea Britanie

Douasprezece la suta dintre companiile germane cu relatii de afaceri in Marea Britanie planuiesc sa mute investitiile din Regat in Germania sau in alte tari ale UE. „Pentru britanici este amar ca companiile internationale se retrag de pe insula”, a declarat Eric Schweitzer, presedintele Camerei Germane de Comert si Industrie (DIHK), „Rheinische Post”.

De la referendumul Brexit din iunie 2016, exporturile germane catre Marea Britanie au scazut cu peste cinci procente. In schimb, exporturile germane catre UE au crescut cu peste 11% in aceeasi perioada. Chiar si acum, intr-un sondaj DIHK, doar una din cinci dintre companiile chestionate cu legaturi cu Marea Britanie isi descrie afacerea acolo ca fiind buna. 70% dintre companii au presupus o deteriorare suplimentara in 2019. Trei sferturi dintre companii se asteptau la o birocratie vamala suplimentara.

Vineri, 29 martie 2019 – 21.24: Guvernul SUA – Suntem pregatiti pentru britanici dupa Brexit

Potrivit consilierului pentru securitate nationala John Bolton, SUA sunt pregatite sa negocieze acorduri cu Marea Britanie imediat dupa Brexit. Presedintele Donald Trump este inca nerabdator sa „semneze un acord comercial bilateral cu un Regat independent”, a declarat Bolton pentru Reuters TV. Poporul britanic a votat pentru acest lucru la referendumul Brexit din 2016. „Cand vor iesi, fie pe 12 aprilie sau mai tarziu, ii vom astepta”, spune Bolton.

18.48: DUP face o viraj de 180 de grade

Este remarcabil ce se intampla la partidul nord-irlandez DUP. Dintr-o data, vice-partid Nigel Dodds isi poate imagina ca ramane in UE. El a declarat pentru BBC: „Prefer sa raman in UE decat sa pun in pericol pozitia Irlandei de Nord. Unitatea statului este mai importanta pentru mine”. Ca o reamintire: DUP a fost in favoarea Brexit-ului si l-a promovat in mod activ.

18:39: Maas: „Nu avem timp”

Ministrul de externe Heiko Maas este ingrijorat de recentul nu din Parlamentul britanic. „Suntem fara timp pentru a preveni un Brexit dezordonat”, a avertizat politicianul SPD in marginea calatoriei sale la New York. El i-a indemnat pe britanici sa decida cum sa procedeze inainte de 12 aprilie. „In caz contrar, este Brexit fara acord, oricat de greu ar fi”. Nu se poate transmite nimanui ca la doi ani de la decizia in favoarea Brexit-ului nu a existat un acord pentru o iesire ordonata, potrivit lui Maas.

18:00: Sustinatorii Brexit-ului manifesta la Londra

Cateva mii de sustinatori Brexit au manifestat in fata parlamentului de la Londra in favoarea parasirii UE. Printre acestia s-au numarat multi membri ai partidului anti-UE Ukip. Starea de spirit a fost partial incalzita. Pe o pancarta era un barbat cu pusca si deasupra ei zicala care facea aluzie la cel de-al Doilea Razboi Mondial: “Nu uitati, ceasurile vor fi resetate in acest weekend. Il voi reseta pe al meu in 1940, cand tara mai avea oua”.

5:01 p.m.: Recunoscutii Brexiteers au votat pentru acord

Lista de voturi arata ca Partidul Muncitoresc Social Democrat de opozitie a votat aproape in unanimitate impotriva acordului, doar cinci parlamentari s-au abatut de la acesta. Cei zece reprezentanti ai DUP-ului nord-irlandez voteaza in unanimitate impotriva; Desi sustin guvernul Theresei May, sunt impotriva oricarui lucru care ar putea duce la acordarea Irlandei de Nord a unui alt statut decat restul Marii Britanii. 

Majoritatea conservatorilor (277) au sustinut acordul de aceasta data (34 au votat impotriva) – printre sustinatori de aceasta data s-au numarat binecunoscutii fermieri Boris Johnson, Jacob Rees-Mogg si Dominic Raab. Este posibil sa fi vrut sa scape de Theresa May, care anuntase ca va demisiona daca intelegerea ei va castiga majoritatea. De asemenea, este posibil sa fi anticipat rezultatul si sa profite de ocazie pentru a se prezenta ca politicieni constructivi, orientati spre solutii. 

16.35: Economia germana avertizeaza asupra haosului Brexit

Dupa respingerea tratatului Brexit in Camera Comunelor britanica, economia germana avertizeaza asupra unor poveri masive. „Haosul este acum perfect”, spune presedintele DIHK Eric Schweitzer. „Marea Britanie si Europa se poticnesc spre o iesire nereglementata din UE”. Acum este timpul ca companiile sa se pregateasca.

„In doar cateva zile exista riscul unei birocratii considerabile pentru Brexit si al defalcarii lanturilor de aprovizionare in care este implicat Regatul Unit”, a spus Schweitzer. „In plus, companiile germane sunt amenintate cu peste zece milioane de declaratii vamale si cu cateva miliarde de euro in tarife in fiecare an”.

16.31: Luni sunt programate mai multe voturi de testare

Parlamentarii britanici lucreaza deja pe cont propriu la un Plan B pentru acordul de Brexit din May. Luni, parlamentul este de asteptat sa organizeze un al doilea tur de voturi de testare privind alternativele la acord. In primul tur, parlamentarii nu au reusit inca sa cada de acord asupra unei optiuni – toate cele opt propuneri supuse la vot au fost respinse.

Majoritatea voturilor pentru s-au datorat unui al doilea referendum privind iesirea din UE si propunerii de a ramane intr-o uniune vamala cu UE dupa plecare. Ambele nu mai par acum excluse.

4:25 p.m.: Liderul laburist Corbyn cere demisia lui May

Liderul opozitiei britanice Jeremy Corbyn de la Partidul Laburist i-a cerut premierului Theresa May sa demisioneze si a cerut noi alegeri. „Este a treia oara cand acordul premierului este respins”, a spus liderul opozitiei.

Acum trebuie gasita o alternativa. Parlamentul va avea ocazia sa faca acest lucru luni. “Daca premierul nu accepta asta, atunci trebuie sa plece. Nu la o data neprecizata in viitor, ci acum, ca sa putem decide asupra viitorului tarii la noi alegeri”.

4:02 p.m.: Comisia UE regreta respingerea

Comisia UE este dezamagita de rezultatul votului. Unul regreta decizia parlamentarilor, spune un purtator de cuvant. Scenariul unei iesiri nereglementate pe 12 aprilie este acum probabil.

15.47: Summit-ul special al UE privind Brexit pe 10 aprilie

Presedintele Consiliului UE, Donald Tusk, anunta un summit special al UE pe 10 aprilie. carre haircut www.haxorware.com

15.45: Marea Britanie trebuie sa paraseasca UE pe 12 aprilie

Aprobarea acordului a fost o conditie pentru amanarea iesirii din UE pana pe 22 mai. Parlamentul a respins acordul. Acum britanicii – de acum – trebuie sa paraseasca UE pe 12 aprilie fara un acord. Asta ar insemna un Brexit dur.

Acord respins, Brexit dur se profileaza: Acestea sunt impresiile redactorului-sef de la t-online.de, Florian Harms, la Londra. (Sursa: t-online.de)

15:42: Acordul cu UE a fost respins

286 de parlamentari voteaza pentru tratatul cu UE, 344 impotriva. Acordul este respins.

3:39 p.m.: Aproape toti parlamentarii s-au intors acum

Camera Comunelor se umple – rezultatul este asteptat in curand.

3:31 p.m.: Primii parlamentari revin

Toti parlamentarii trebuie sa paraseasca sala pentru a vota. Acum se intorc primii.

15:27: Incepe votul

Parlamentul va vota acum acordul pentru a treia oara.

3:23 p.m.: Contradictie puternica impotriva lui May

Din nou si din nou, in Parlament, cand vorbeste May. Presedintele Parlamentului, John Bercow, trebuie sa cheme in continuare membrii parlamentului la ordine. 

3:18 p.m.: Theresa May face apel la parlament

Premierul britanic Theresa May a subliniat ca acordul garanteaza un Brexit. Ea apara acordul cu UE si il descrie drept baza pentru conturarea viitoarei relatii cu Uniunea Europeana. Ea face apel la Parlament pentru a ajunge la o intelegere in interes national. 

15:16: Redactorul-sef T-online.de, Florian Harms, rapoarte de la Londra

15:08: Dezbateri in Camera Comunelor – si vrea sa voteze la 15:30.

In timp ce in fata usii are loc o demonstratie, europarlamentarii dezbat din nou acordul Brexit cu UE. Se incinge din nou: liderul laburist si liderul opozitiei Jeremy Corbyn o critica aspru pe Theresa May si guvernul ei. „Avem nevoie de o afacere mai buna”, spune Corbyn. Daca nu exista alternativa, ar trebui sa aiba loc noi alegeri. El cere tuturor parlamentarilor sa respinga acordul.

14:50: Mii de oameni manifesta pentru o iesire rapida din UE

Mii de sustinatori Brexit demonstreaza la Londra pentru ca tara lor sa paraseasca UE cat mai curand posibil. „Out inseamna afara” si „Bye, Bye EU”, scandeaza ei. Multi il acuza pe May de tradare. Unii protestatari blocheaza strazile in fata cladirii parlamentului si striga: „Nu vom fi evacuati”. Aspectul are si componente curioase si martiale.

14.48: Mai multi proeminenti partizani ai Brexit-ului vor sa voteze pentru contract

Sansa ca controversatul tratat Brexit sa fie adoptat pare sa creasca oarecum cu putin timp inainte de votul din Parlamentul britanic. Mai multi proeminenti partizani ai Brexit-ului semnaleaza ca doresc acum sa voteze pentru tratatul convenit intre premierul Theresa May si UE. Printre acestia se numara fostul ministru de externe Boris Johnson, fostul ministru Brexit Dominic Raab si influentul parlamentar Jacob Rees-Mogg. Camera Comunelor a vrut sa voteze contractul vineri dupa-amiaza.

14.46: Raportul media aduce in joc posibili succesori ai lunii mai

Cel putin zece membri ai cabinetului britanic iau in considerare sa-si arunce palariile in ring ca posibil succesor al premierului Theresa May, potrivit unui raport din presa. Printre acestia se numara secretarul de stat Jeremy Hunt, secretarul de Interne Sajid Javid, secretarul Muncii Amber Rudd, secretarul pentru Mediu Michael Gove si secretarul Sanatatii Matt Hancock, relateaza The Guardian, citand surse nespecificate.

14:17: Raport de la Londra – studentii demonstreaza pentru protectia climei

Tot mai multi manifestanti se aduna in Piata Parlamentului, relateaza redactorul-sef pentru t-online.de, Florian Harms. Intre multi Brexiteers care scandeaza sloganuri pentru plecare si impotriva „politicienilor ipocriti”, se afla si un grup de scolari care au manifestat vineri aceasta pentru mai mult angajament impotriva crizei climatice. Batran versus tineri, pro Brexit versus pro protectie climei: protestele din fata Parlamentului de la Westminster pot fi acum vazute simbolic si pentru diviziunea in societate.

Scolari demonstreaza pentru protectia climei: contrariile se intalnesc in fata parlamentului. (Sursa: Florian Harms / t-online)

2:09 p.m.: Raport de la Londra – nu atat de multi demonstranti

13.54: Acum este oficial – Raab este de acord

Fostul ministru Brexit isi anunta aprobarea acordului de iesire din UE. „Voi vota pentru acord”, spune Dominic Raab. Nu putea accepta ca va exista o intarziere si mai mare.

13.39: Potrivit unor persoane din interior, Raab vrea sa voteze pentru acordul Brexit

Fostul ministru Brexit, Dominic Raab, vrea sa sustina guvernul la votul privind acordul Brexit, potrivit unui reporter BBC. Acest lucru a fost confirmat de insiderul ei, spune Laura Kuenssberg. „Soarele” a raportat deja ca Raab ar putea fi de acord. El a demisionat intr-o cearta cu May din cauza acordului.

1:18 p.m.: Comisia UE sprijina linia guvernului britanic

Comisia UE sprijina linia guvernului britanic de a supune doar la vot tratatul de iesire din UE in Camera Comunelor. Un purtator de cuvant al autoritatii de la Bruxelles a contrazis ingrijorarile britanice ca acordul poate fi decis doar intr-un pachet cu o declaratie politica privind viitoarele relatii ale UE cu Regatul Unit.

„Ceea ce pot spune este ca acordul de iesire negociat intre cele doua parti este intr-adevar atat necesar, cat si suficient pentru a asigura o iesire ordonata pentru Regatul Unit”, a spus purtatorul de cuvant.

13:16: „Grupul independent” din Parlamentul britanic devine partid

Un nou partid va fi in curand reprezentat in Parlamentul Marii Britanii. Grupul Independent, format recent din aproximativ o duzina de fosti parlamentari laburisti si conservatori, cauta acum recunoasterea ca partid. Potrivit grupului, motivul este posibila participare a Marii Britanii la alegerile europene de la sfarsitul lunii mai, in cazul in care Brexitul ar fi amanat in continuare.

Deputatul Chuka Umunna din asa-numitul „Grup Independent” din Parlament. (Sursa: Hannah McKay / Reuters)

Parlamentarii parasisera anterior Partidul Conservator de guvernamant si cel mai mare partid de opozitie, Muncii, in semn de protest fata de cursul Brexit. Solicitati un al doilea referendum privind parasirea UE si ramanerea in Uniunea Europeana. Potrivit grupului, noul partid se va numi „Change UK – The Independent Group”.

12:51: DUP ramane fara acordul Brexit

Potrivit unui purtator de cuvant, DUP-ul nord-irlandez ramane in „nu” acordului de Brexit al lui May. Nu puteai fi de acord cu niciun acord care nu protejeaza unitatea Regatului Unit. „Aceasta este atitudinea noastra”. Purtatorul de cuvant a contracarat zvonurile conform carora DUP ar fi putut sa-si fi schimbat atitudinea. 

12:37: Raport de la Londra – UKIP tipa frustrare din suflet

Un sustinator al partidului britanic pentru independenta UKIP isi striga frustrarea: „Am castigat votul, 17,4 milioane de voturi, nu ni le pot lua! Nu vrem sa ramanem in UE corupta, vrem sa plecam! Noi suntem factori de decizie!” Politicienilor de vizavi in Parlament: „Sa va fie rusine!” Trecatorilor: „Nu te uita, sprijina-ne!” Si apoi: “Acum si nemtii vor o armata federala! Nemtii se inarmeaza din nou!”

12.21: Raport de la Londra – UKIP este si el acolo

Sustinatorii partidului britanic pentru independenta UKIP demonstreaza in fata Parlamentului, in timp ce jurnalistii si analistii politici comenteaza situatia in fata camerelor TV dintr-o zona ecranizata.

Protestatarii partidului populist de dreapta Ukip. (Sursa: Florian Harms / t-online)

11.47: Raport de la Londra – Brexiteers isi unesc fortele

Un barbat intr-un costum in culorile drapelului britanic demonstreaza pentru Brexit, strigand in mod repetat „A pleca inseamna a pleca!”. Vine un tata cu trei fii. Ii lasa pe fiecare dintre cei trei sa dea mana barbatului, il mangaie pe umar, ii spune: “Omul acesta este un erou, lupta pentru drepturile noastre. Aminteste-ti asta!”

Iar demonstratiile din Marea Britanie sunt mereu pline de culoare: acest sustinator Brexit isi face parerea clara prin haine. (Sursa: Florian Harms / t-online)

Manifestantii stau in fata intrarii in Parlament si ridica pancarte: „Aceasta este moartea democratiei”. Ceea ce se intelege este lunile de tocmeala in parlament. Toti acesti manifestanti au un lucru in comun: se simt tradati de elita politica. Ei si-au exprimat vointa, vor sa iasa din UE, s-au impus intr-un vot democratic – dar politicienii nu pun in aplicare aceasta vointa. Asa vad ei .

  • Explicat rapid: De ce este o problema atat de sensibila de protectie?

11.43 a.m.: Merkel discuta despre Brexit cu seful guvernului irlandez

Cancelarul Angela Merkel va calatori joi in Irlanda pentru a discuta despre Brexit cu premierul Leo Varadkar. Acest lucru este anuntat de o purtatoare de cuvant a guvernului la Berlin. Marti, Vardkar va calatori apoi in Franta pentru a se consulta cu presedintele Emmanuel Macron.

11.42 a. symbolic wedding gifts www.aend.org m.: Parlamentarii laburisti l-au criticat pe May pentru oferta de demisie

Potrivit deputatului laburist Lisa Nandy, oferta de demisie a lui May face dificil pentru partidul sau sa fie de acord cu acordul Brexit. „Nu stiu daca pot vota cu guvernul”, spune ea in camera inferioara.

11.



  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships





41: Raport de la Londra – acolo conteaza doar sloganurile

Este o atmosfera plina de viata in Piata Parlamentului din fata Camerei Comunelor britanice, relateaza redactorul-sef pentru t-online.de, Florian Harms. Zeci de sustinatori inversunati ai Brexitului au format grupuri si cer cu voce tare ca Marea Britanie sa paraseasca imediat UE. „Banii de impozite britanici numai pentru cetatenii britanici!” striga ei si „Theresa May ne-a tradat! Renunta acum!” Bannerele lor scriau „Am votat pentru iesire”, „Da rapiti grajdurile Augean” si „Bye bye EU”. 

Soferii dau claxonul, degetul mare in sus, in special soferii de camioane usoare, dube de livrari ale mesterilor, gunoierii. Un biciclist striga catre Brexiteers in timp ce trec cu bicicleta pe langa „Stam, ramanem, ramanem!” in fata si este huiduit tare pentru asta. Aici nu mai conteaza argumentele, ci doar sloganurile.

Nu este deloc diferit in Camera Comunelor de vizavi. Acolo a inceput fatidica dezbatere parlamentara asupra planului de iesire al Theresei May – pentru a treia oara, parlamentarii urmeaza sa il voteze in aceasta dupa-amiaza. Decizia ta ar putea avea o semnificatie istorica.

11.25: Barnier: Aprobarea ar asigura amanarea Brexit-ului pana pe 22 mai

Potrivit negociatorului UE pentru Brexit, Michel Barnier, daca Camera Comunelor aproba acordul Brexit, iesirea ar urma sa fie amanata pana pe 22 mai. Daca europarlamentarii refuza, UE considera ca Marea Britanie fie ar pleca la scurt timp dupa 12 aprilie fara un acord, fie ar fi obligata sa ceara UE o alta data pentru Brexit. De data aceasta intarzierea ar fi lunga, scrie Barnier pe Twitter.

11:08: Consilierul juridic Cox ii indeamna pe parlamentari sa aprobe

Consilierul juridic al guvernului, Geoffrey Cox, ii indeamna pe parlamentari sa aprobe acordul de iesire a guvernului cu UE vineri. Este ultima lor sansa sa se asigure ca Brexitul este amanat pana pe 12 aprilie, spune Cox in Camera Comunelor la inceputul dezbaterii.

9.47 a.m.: Sustinatorul conservator al Brexit-ului, Francois, vrea sa voteze nu

Avocatul conservator pentru Brexit, Mark Francois, isi anunta nu acordului de iesire al lui May. In ultima analiza, acest contract inseamna ramanerea in Uniunea Europeana, a declarat deputatul pentru radiodifuzorul LBC. Aprobarea ar fi o „predare”.

9:39 a.m.: In cercurile cabinetului, este de asteptat esecul lui May

Potrivit unei persoane din interiorul guvernului, May este probabil sa esueze cu contractul ei de iesire la votul Brexit. Acest lucru este raportat de un reporter de la Sky. In cercurile cabinetului se spunea ca este „putin probabil” ca acordul sa treaca de Camera Comunelor.

Secretarul comercial al Marii Britanii, Liam Fox. (Sursa: Peter Nicholls / Reuters)

9.30 a.m.: Ministrul Comertului avertizeaza cu privire la esecul acordului lui May in parlament

Ministrul Comertului Liam Fox avertizeaza cu privire la un alt esec al acordului de Brexit din May in parlament. „Daca nu castigam votul astazi, vom fi pe un prag pe 12 aprilie”. Pana atunci, UE a acordat o amanare a datei Brexit-ului planificata initial pentru vineri.

8:40 a.m.: John Bercow respinge criticile

Presedintele Camerei Comunelor, John Bercow, respinge acuzatiile conform carora ar fi vrut sa foloseasca trucuri procedurale pentru a preveni Brexit-ul. „Nu sunt – repet: nu – partial”, a spus el pentru revista de stiri „Spiegel”. Bercow a atras critici atunci cand i-a interzis lui May, cu referire la un regulament vechi de secole, sa-si prezinte a treia oara acordul de Brexit neschimbat. Bercow mai spune ca nu vrea sa paraseasca functia in cateva luni. „Cu siguranta nu este momentul” pentru asta.

8:14 a.m.: Goldman Sachs isi asuma modificari ale acordului Brexit

Analistii de la Goldman Sachs considera ca iesirea Marii Britanii din UE cu o versiune usor modificata a actualului acord Brexit cu UE este scenariul cel mai probabil. Ei au pus sansa acestui lucru la 50 la suta. Pentru un adio fara contract, au pus probabilitatea la 15 la suta, pentru o retragere din Brexit la 35 la suta.

07.13 a.m.: Expertul clasifica Marea Britanie ca fiind similara cu o tara in curs de dezvoltare

Marea Britanie are asemanari cu o piata emergenta, a declarat Mark Mobius, fondatorul companiei de investitii Mobius Capital Partners, intr-un interviu. 

“Regatul Unit este acum comparabil cu o piata emergenta. Balanta de plati arata groaznic, datoria nationala arata groaznica”, a declarat Mobius pentru ziarul Financial Times. Mobius insusi a gestionat diverse birouri in tarile emergente si gestioneaza o serie de fonduri de investitii. 

5 a.m .: ziua deciziei

Parlamentul britanic va vota din nou acordul de iesire din UE vineri aceasta, in jurul orei 15:30. Presedintele parlamentar John Bercow a permis votul planificat de guvern deoarece proiectul de lege era „substantial” diferit de cele anterioare.

Planul este acum de a imparti pachetul tratatului privind parasirea UE in doua parti. In consecinta, vineri ar trebui supus la vot doar tratatul de iesire, dar nu si declaratia politica privind relatiile viitoare.

Cu toate acestea, este foarte discutabil daca Camera Comunelor, care a fost complet divizata pe tema Brexit-ului, va fi acum de acord cu contractul. Premierul Theresa May a facut toate masurile pentru a obtine suficient sprijin. Ea s-a oferit chiar sa demisioneze in curand, daca acordul va fi inca aprobat in parlament.

2 a.m.: Politicienii UE fac apel la Londra

Candidatul principal comun al partidelor Uniunii pentru alegerile europene, Manfred Weber (CSU), a facut apel la Parlamentul britanic sa aprobe tratatul de iesire cu UE pana la urma. „Tratatul de iesire negociat ar fi in continuare cea mai buna solutie”, a declarat liderul conservatorului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European ziarelor grupului de media Funke. Marea Britanie a trebuit sa decida daca vrea sa se separe de UE „intr-un mod sensibil sau haotic”.

Principalul candidat al SPD la alegerile europene, Katarina Barley, a sugerat intre timp britanicilor un al doilea referendum. „Urmatoarele zile vor arata daca majoritatea parlamentarilor se pot aduna in spatele unei propuneri”, a spus ministrul federal al justitiei. In cazul in care nu se ajunge la un acord, un al doilea referendum ar putea oferi claritate. „Usa noastra va fi intotdeauna deschisa pentru britanici”, a afirmat Barley.

Comisia UE a cerut din nou Marii Britanii sa gaseasca o linie clara cu privire la Brexit. In vederea voturilor parlamentului britanic cu privire la posibila cale de actiune la iesirea din UE, un purtator de cuvant al Comisiei a declarat: „Am numarat opt ​​nu aseara. Acum avem nevoie de un da pentru a merge mai departe”.

00:10: DUP Vice – „Brexit mai usor” acum posibil

Viceseful partidului nord-irlandez DUP, Nigel Dodds, atenueaza ingrijorarile ca ar putea avea loc un Brexit dur. Exista acum posibilitatea unui Brexit in care Marea Britanie si Uniunea Europeana sa ramana mai strans legate, a declarat Dodds pentru BBC. Cu toate acestea, DUP vrea sa voteze impotriva propunerii lui May, asa cum a spus Dodds mai devreme.


Joi, 28 martie, ora 18.30: Reprezentantii UE se asteapta „Nu” acordului

Diplomatii si reprezentantii UE vorbesc cu usile inchise ca iesirea Marii Britanii din UE fara un acord este acum mai probabila ca niciodata. „Exista o constientizare tot mai mare ca un „no acord” devine din ce in ce mai probabil”, spune un diplomat inalt de la Bruxelles. Un summit special pentru Brexit este, de asemenea, din ce in ce mai imaginabil.

18.15: Vot pentru clauzele de iesire – dar nu si pentru declaratiile politice

Parlamentul britanic urmeaza sa voteze vineri clauzele de iesire din tratatul Brexit, dar nu si declaratia politica care o insoteste. Asa a spus in fata parlamentarilor reprezentantul cabinetului pentru afaceri parlamentare, Andrea Leadsom.

Presedintele Parlamentului, John Bercow, isi da binecuvantarea procesului. El a declarat ca din motive procedurale, acelasi proces nu poate fi votat a treia oara.

18.10: Presedintele Parlamentului permite un al treilea vot asupra acordului Brexit

Intorsatura surprinzatoare in drama Brexit: In Camera Comunelor, presedintele parlamentar John Bercow anunta ca va permite ca acordul de iesire din UE al Theresei May sa fie votat a treia oara in parlament. Parlamentarii vor vota din nou acordul vineri, data reala de iesire. 

17:00: Gradinile zoologice se pregatesc pentru Brexit 

Mai multe gradini zoologice se tem ca ar putea exista probleme cu transportul animalelor lor pentru programele de reproducere dupa un Brexit. „Nu stim la ce sa ne asteptam”, a declarat, joi, directorul general al Asociatiei Gradinilor Zoologice, Volker Homes, la agentia de presa germana. „Englezii nu au reglementat prea multe pana acum”.

In scopuri de reproducere, gradinile zoologice isi schimba in mod regulat animalele pentru a evita consangvinizarea si defectele genetice asociate cu aceasta. Regulile UE se aplica si aici. Mai multe gradini zoologice se grabesc acum sa faca schimb de animale, in timp ce regulile inca se aplica Regatului Unit. Gradina Zoologica din Nurnberg l-a trimis recent pe rinocerul Sanjay intr-o excursie la Edinburgh, in Scotia. march 8 wishes forum.atlantascreenwriters.net Iar gradina zoologica belgiana Planckendael a schimbat rapid doi cimpanzei pitici cu patru conspecifici britanici.

15.45: Gysi: Camera Comunelor este un cabaret

Liderul european de stanga si membru al Bundestagului Gregor Gysi despre haosul Brexit din Parlamentul de la Londra: „Camera Comunelor britanica s-a transformat in mod clar in cel mai bun cabaret din Europa.

3:25 p.m.: Companiile britanice „suparate si frustrate” de cursul Brexit

Economia britanica devine din ce in ce mai tulburata de blocada din Parlamentul britanic privind iesirea din UE. Presedintele Asociatiei Camerei de Comert Britanice, Adam Marshall, si-a riscat furia la intalnirea anuala a asociatiei de joi. “Suntem frustrati. Suntem suparati”, a spus el. Politicienii au lasat economia in valtoare si urmaresc himere. “Trei ani merg in cerc. Trei ani sunt de ajuns”, a spus Marshall. „Companiile nu sunt mai inteligente in ceea ce priveste cum sa evite o iesire haotica din 12 aprilie”.

15:00: Munca stabileste conditii pentru aprobare

Partidul Laburist de opozitie nu doreste sa sustina in parlament tratatul Brexit al lui May decat daca se ia o decizie cu privire la relatiile viitoare dintre UE si Regatul Unit in acelasi timp. Este inacceptabil sa parasesti UE fara sa stii unde sa mergi, explica partidul.

14:15: Nu exista un vot obligatoriu privind acordul de iesire din UE

Potrivit agentiei de presa Press Association, parlamentul britanic nu va vota vineri acordul de iesire cu UE. Va fi doar o dezbatere pe tema Brexit-ului, relateaza agentia, referindu-se la cercurile guvernamentale. 

13:13: May vrea sa voteze pentru a treia oara acordul Brexit vineri

Prim-ministrul britanic Theresa May vrea sa voteze din nou vineri aceasta intelegere de a parasi UE, care a fost deja respins de doua ori in Parlament. Despre aceasta a anuntat ministrul responsabil cu problemele parlamentare, Andrea Leadsom. 

8.57 a.m.: Partidul nord-irlandez doreste sa voteze impotriva acordului lui May pentru Brexit

Partidul nord-irlandez DUP vrea sa voteze impotriva acordului de Brexit al premierului Theresa May. Nu votul este exclus, spune sefa DUP Arlene Foster, radiodifuzorul irlandez RTE.

„O abtinere ar fi cea mai rea dintre toate lumi, pentru ca nu ar arata unde te afli in cea mai importanta problema a timpului nostru”. DUP sustine actualul guvern minoritar conservator al lui May.

6:05 a.m.: Ministrul Sanatatii avertizeaza asupra penuriei de medicamente

Potrivit „Handelsblatt”, ministrul Sanatatii Jens Spahn se teme de probleme de aprovizionare cu produse medicale importante in cazul unui Brexit dezordonat. Ziarul citeaza o scrisoare catre Comisia UE.

Spahn a avertizat ca un Brexit haotic „cel mai tarziu pana la jumatatea lunii aprilie” ar putea duce la blocaje si in Germania. Spahn a cerut Comisiei si celorlalte state membre sa convina asupra unui plan comun de criza.

4.30 a.m.: Cine i-ar putea reusi lui May?

Premierul britanic Theresa May vrea sa demisioneze daca Camera Comunelor aproba tratatul Brexit negociat cu Bruxelles-ul la a treia incercare. Chiar daca acest lucru nu este posibil pentru intelegere fara sprijinul DUP, sutul de start a fost dat pentru cursa pentru succesorul ei. Exista mai multi candidati la presedintia partidului si, prin urmare, la functia de sef al guvernului.

Pe langa viceprim-ministrul David Lidington si ministrul Mediului Michael Gove, potrivit rapoartelor presei britanice, acestia includ excentricul fost ministru de externe Boris Johnson, fostul ministru Brexit Dominic Raab, secretarul de externe Jeremy Hunt, ambitiosul ministru de interne Sajid Javid, Secretarul sanatatii Matt Hancock si secretarul Muncii Amber Rudd. Chiar si controversatului fost ministru pentru Brexit David Davis i se ofera oportunitati.

4.00 a.m.: Barclay: Acordul UE ramane „cea mai buna optiune”

Ministrul Brexit, Stephen Barclay, a declarat ca rezultatul votului privind propunerile alternative din parlament a aratat ca acordul negociat cu UE este inca „cea mai buna optiune”. Dar ce ramane, ar trebui sa esueze a treia oara? O prelungire reinnoita a perioadei de retragere ar putea fi justificata doar cu noi alegeri sau cu un al doilea referendum.

2.30 a.m.: Productia auto britanica scade pentru a noua luna consecutiv

Potrivit informatiilor asociatiei industriale, productia de masini din Marea Britanie a scazut cu 15,3% la 123.203 vehicule pe parcursul anului. Este a noua luna consecutiv de declin. Acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toti cei care inca mai credeau ca industria ar putea supravietui unui „Brexit fara acord” fara a fi serios afectat, explica seful asociatiei, Mike Hawes.

2.00 a.m.: Camera de Comert: Westminster a dezamagit antreprenorii

In termeni neobisnuit de duri, presedintele Camerei de Comert britanica (BCC), Adam Marshall, ii acuza pe politicienii tarii sale ca au abandonat companiile. „Suntem frustrati, suntem suparati”, explica el in perioada premergatoare conferintei anuale CCA. „Reprezentantii nostri alesi trebuie sa inceteze sa mai urmareasca curcubeul”. In sfarsit ar trebui sa iei decizii. O iesire dezordonata din UE ar fi o „incalcare monstruoasa a obligatiei”.

00:30: „Perspectiva unor noi alegeri a crescut”

Dupa ce parlamentarii au respins toate alternativele la acordul Brexit, mai multi parlamentari si experti pe retelele de socializare comenteaza ca perspectiva unui nou referendum a crescut semnificativ. 

Propunerea de a organiza un al doilea referendum privind iesirea din UE in Marea Britanie a primit cele mai multe voturi dintre cele opt optiuni supuse la vot: 268 de parlamentari au votat pentru propunere, 295 impotriva.

12:10: Asa reactioneaza presa britanica

May anuntase miercuri ca, daca va fi aprobat, va renunta mai devreme la postul ei. Ea spera sa aiba destui adversari in propriul ei partid pentru a-si sustine intelegerea. Presa britanica a vorbit despre „ultima carte” jucata de May, despre „finala” din biroul ei sau chiar despre „un ton de moarte”.

„Parlamentul are in sfarsit cuvantul: Nu. Nu. Nu. Nu. Nu…” scrie British Guardian pe prima pagina a noii editii.

„Daily Mirror” intitulata prima pagina: „Sfarsitul lunii mai” – dar chiar si planul ei de a se retrage din functia de prim-ministru pare sa fi esuat.

„Daily Telegraph” cere, de asemenea, sfarsitul primului ministru britanic.

Miercuri, 28 martie, ora 23:45: Ce se intampla in continuare?

Europarlamentarii Camerei Comunelor britanice nu au adoptat nici una dintre cele opt alternative propuse pentru continuarea Brexit-ului. A existat si un alt nu clar la un Brexit fara acord. Imediat dupa aceea, s-a discutat despre repetarea a cel putin parti din votul de luni. 

Si nici oferta de demisie a Theresei May nu pare a fi o solutie, intrucat DUP continua sa respinga contractul cu UE. La urma urmei, astazi a existat o majoritate in Camera Comunelor: s-a decis amanarea Brexit-ului pana pe 29 martie. 

Initial, joi seara nu a fost clar daca vineri va avea loc un al treilea vot asupra acordului Brexit. Guvernul declarase ca va exista o alta incercare doar daca va fi majoritate. La randul sau, purtatorul de cuvant al Parlamentului, John Bercow, a declarat ca regulile nu permit un nou vot asupra unui proiect de lege neschimbat.

22:58: Care aplicatii au functionat cel mai bine?

Nici una dintre motiunile alternative la Brexit discutate dupa-amiaza si seara nu a primit majoritate in Camera Comunelor. Cu toate acestea, rezultatele reglajului de incercare difera foarte mult. Unele aplicatii, precum Brexitul fara acord sau cea pentru modelul Norvegiei, conform careia Marea Britanie ramane pe piata interna a UE, dar nu si in uniunea vamala, au gasit putin sprijin.

Mai aproape, insa, a fost respingerea unui al doilea referendum privind acordul Brexit, introdus de parlamentarul laburist Margaret Beckett. Motiunea lor a primit 268 de voturi pentru si 295 impotriva. O propunere a politicianului conservator Ken Clarke pentru o uniune vamala cu UE a esuat cu doar opt voturi (264 la 272). Voturile nu au fost obligatorii si ar trebui sa ofere doar o imagine a starii de spirit. Ar putea fi alese mai multe optiuni.

22:48: Din nou un nu clar Brexit-ului fara acord

Cererea deputatului conservator John Baron de a parasi Uniunea Europeana fara un acord a esuat in mod clar cu 106 la 400 de voturi. Un astfel de Brexit fara acord fusese deja respins de o mare majoritate pe 13 martie.

22:42: Toate alternativele la acordul Brexit au fost respinse

Europarlamentarii Camerei Comunelor britanice au respins toate optiunile dupa o dezbatere despre posibile alternative la tratatul Brexit negociat cu UE. La votul scris de la Londra din acea seara, niciuna dintre cele opt motiuni admise nu a obtinut majoritatea.

22:28: Fara o intelegere – va continua May?

Informatii remarcabile de la Downing Street numarul 10: in calitate de reporter pentru rapoartele „Daily Mirror”, citand cercurile guvernamentale, Theresa May se pare ca vrea sa ramana in functie daca tratatul Brexit esueaza a treia oara. Mijloace: Daca are succes, atunci demisioneaza; daca esueaza, atunci vrea sa ramana. Motivul este ca in haosul asteptat dupa un al treilea nu, ea nu vrea si nu poate sa-si dea demisia. O lupta pentru succesorul ei nu este posibila in aceste circumstante.

22:21: Parlamentul confirma amanarea Brexitului

Dupa cum era de asteptat, Camera Comunelor a aprobat amanarea Brexit-ului, asa cum a propus Bruxelles-ul. happy march 8 wishes forum.ostan-ag.gov.ir 441 de parlamentari au votat pentru motiune, 105 impotriva. Initial, Marea Britanie trebuia sa paraseasca UE vineri. Bruxelles-ul a oferit insa Londrei o amanare pana pe 22 mai. Conditie: Camera Comunelor aproba acordul de demisie in aceasta saptamana. In caz contrar, prelungirea este valabila doar pana pe 12 aprilie.

22:01: DUP exclude abtinerea

Partidul nord-irlandez DUP isi mentine refuzul acordului Brexit. Aceasta reprezinta o „amenintare la adresa integritatii” Marii Britanii, a spus sefa DUP, Arlene Foster. Dupa cum relateaza observatorii, citand cercurile de partid, cei zece parlamentari ai partidului nu s-au putut abtine. Guvernul minoritar al lui May depinde de voturile DUP.

ora 21.46: 25 din 75

Potrivit BBC, 25 de rebeli din randurile conservatorilor l-au sprijinit acum pe premierul May. Cu toate acestea, are nevoie de cel putin 75 de voturi suplimentare pentru a trece tratatul Brexit prin parlament, daca exista un al treilea vot. La al doilea „vot semnificativ” din 12 martie, 391 de parlamentari au votat nu si doar 242 da, adica cu 149 mai putini. Printre cei care nu au spus s-au numarat 75 de conservatori.

21:35: Inca prea multi adversari

In ciuda declaratiilor celebrilor conservatori, chiar si dupa oferta de demisie a prim-ministrului May, se pare ca exista o lipsa de voturi suficiente pentru a aduce tratatul Brexit in parlament. In randurile Grupului European de Cercetare, un grup de conservatori eurosceptici, exista inca voturi impotriva acordului, a spus un purtator de cuvant. Dar May depinde de fiecare voce. Impreuna cu DUP din Irlanda de Nord, partidul dumneavoastra are o majoritate de doar sase voturi.

21:09: Este ultimul atu al lui May?

Theresa May a esuat deja de doua ori cu acordul sau de Brexit in parlament. Si pana la sfarsit parea ca si un al treilea vot va ramane fara succes. Dar acum prim-ministrul readuce in joc ceva miscare. Probabil ca va fi ultima ei miscare. Ea sustine perspectiva de a demisiona daca intelegerea ei va trece prin Camera Comunelor. Si, dintr-o data, chiar si cei mai mari sceptici din grupul tau se pot imprieteni cu afacerea. Dar asta va fi suficient?

20:28: Care este starea de spirit in camera inferioara?

Votul de proba asupra celor opt alternative dezbatute la acordul Brexit este in prezent in desfasurare. Ca o reamintire, votul nu are efect obligatoriu. Fiecare parlamentar are, de asemenea, posibilitatea de a vota in favoarea mai multor variante. Acest lucru ar trebui sa creeze o imagine a starii de spirit a caror versiuni au de fapt sanse de aprobare. Rezultatul este asteptat in jurul orei 22.00.

20:11: May pleaca – Johnson zambeste

Isi dorea de mult timp sa plece pe Theresa May. Dupa retragerea anuntata a prim-ministrului, Boris Johnson, partizanul Brexit, a clarificat, pentru prima data, ca doreste sa sustina acordul de iesire, de fapt urat. Se spune ca el a exprimat acest lucru la o intalnire a Grupului european de cercetare eurosceptic. Observatorii sustin ca l-au vazut pe Johnson parasind intalnirea conservatorilor cu un zambet. Acest lucru nu este deloc surprinzator, deoarece fostul ministru de externe si primar al Londrei a cautat de mult timp la cea mai inalta functie din stat.

19:50: „Sa votam”

Vrea sa voteze din nou: un manifestant in fata Palatului Westminster din Londra, sediul Parlamentului britanic, solicita un alt referendum privind iesirea Marii Britanii din UE. Printre motiunile dezbatute in Camera Comunelor in acea seara a fost una pentru un al doilea referendum.

Pentru un al doilea referendum: protestele protestatarilor la Londra seara. (Sursa: Dylan Martinez / Reuters)

19:34: Isi va salva May intelegerea cu asta?

Comentatorii politici din Marea Britanie se intreaba daca Theresa May poate mobiliza suficiente voturi cu oferta ei de demisie, astfel incat acordul ei de Brexit sa ajunga in continuare la Camera Comunelor. Poate ca ea l-a convins pe unul sau pe altul sceptic din partidul sau, dar partenerul de coalitie nord-irlandez DUP este probabil sa ramana la respingerea sa, spun ei. Si apoi? Ce se intampla daca acordul esueaza a treia oara? Este foarte posibil ca mai apoi sa continue.

19:23: „Cel mai bun discurs pe care l-a tinut vreodata”

Numerosi parlamentari conservatori ii aduc omagiu Theresei May pentru ca si-a anuntat demisia. „A fost cel mai bun discurs pe care l-a tinut vreodata”, a spus deputatul George Freeman unui reporter pentru ITV. „Ea a aratat o demnitate extraordinara”. Cancelarul de Finante Philip Hammond spune, in timp ce paraseste sedinta parlamentarilor conservatori, „Imi pare rau, dar sper ca functioneaza”. Jacob Rees Mogg, partizanul Brexit, spune ca nu simte nicio bucurie cand o cariera politica se apropie de sfarsit, ci mai degraba tristete.

 

  • O alta sansa pentru luna mai? De ce cei de la linia dura Brexit cedeaza brusc
  • Un milion impotriva Brexit:  „Tara se scufunda in haos”
  • UE este de acord cu amanarea:  criza Brexit amanata – jocul extraordinar continua
  • Explicat in trei minute:  De ce este atat de important dispozitivul de protectie

 

19:00: Mai: „Nu voi sta in cale”

Mai multe detalii de la intalnirea parlamentarilor conservatori se scurg. Un reporter de la “Soare” l-a citat pe premierul May spunand: “… Si am auzit foarte clar starea de spirit din grupul parlamentar. Stiu ca exista dorinta pentru o noua incercare, pentru o noua conducere pentru a doua. faza a negocierilor pentru Brexit. Si nu voi sta in cale.”

18.48: Retragerea lui May este in „interesul national”

Colegul de partid al lui May, David Mundell, a confirmat, de asemenea, oferta de demisie a prim-ministrului unui reporter pentru Daily Mirror. „In interesul national, din punctul lor de vedere, este necesar sa se efectueze o schimbare in conducerea tarii inainte de inceperea urmatoarei etape a negocierilor”.

18.30: Raport – May sugereaza ca va demisiona in curand

Luni de zile a rezistat solicitarilor de demisie din propriile ei randuri. Acum, premierul britanic Theresa May sugereaza o retragere anticipata din biroul sau. Un deputat conservator a citat-o ​​spunand ca va pleca cand va fi incheiat acordul sau privind Brexit. BBC si The Guardian raporteaza si ele despre asta. Ea nu mai este disponibila pentru urmatoarea faza a negocierilor privind Brexit, se spune ca May a semnalat la o intalnire cu colegii ei de partid Tory.

18:22: Astazi voteaza buletinele de vot

In ceea ce priveste procedura: europarlamentarii vor vota in scris alternativele la acordul Brexit aflate in dezbatere astazi. Acest lucru ar trebui sa se intample dupa incheierea dezbaterii in jurul orei 20:00 (CET). Pe buletinele de vot, parlamentarii pot bifa variantele pe care le sustin, prin care pot fi alese mai multe optiuni. Rezultatele sunt asteptate dupa ora 22:00. O alta runda ar putea avea loc luni.

17.46: Dezbaterea de astazi – din perspectiva UE

Politologul Simon Usherwood, vice-director al think tank-ului britanic „UK in an Changing EU”, a oferit o imagine de ansamblu asupra compatibilitatii propunerilor dezbatute astazi cu pozitia UE. Concluzie: trei dintre cereri sunt compatibile cu rezultatele negocierilor, cu celelalte cinci exista uneori diferente considerabile.

17:31: Guvernul vrea sesiune vineri

In ciuda amenintarii presedintelui Parlamentului John Bercow, guvernul vrea sa solicite o sesiune a parlamentului pentru vineri, astfel incat acordul Brexit sa poata fi votat pentru a treia oara. Acest lucru a fost anuntat de ministrul Brexit, Stephen Barclay. Ramane de vazut daca votul va avea loc intr-adevar din nou.

Bercow a reiterat anterior ca nu va permite alte voturi asupra acordului daca motiunea ramane neschimbata. UE a oferit recent Londrei sa amane iesirea pana pe 22 mai – cu conditia ca Camera Comunelor sa aprobe acordul de iesire saptamana aceasta. In caz contrar, prelungirea este valabila doar pana pe 12 aprilie.

4:59 p.m.: Aceste motiuni vin astazi la vot

Presedintele Parlamentului, John Bercow, a decis: Seara, vor fi votate urmatoarele propuneri din plenul Camerei Comunelor:

B) Fara acord: retragere din UE fara acord.

D) Soft Brexit: apartenenta la piata interna a UE si la uniunea vamala.

H) Modelul Norvegiei: Ca si Norvegia, este membru al pietei interne a UE, dar nu al uniunii vamale.

J) Uniunea vamala cu UE: Propunere din partea conservatorilor influenti si politicienilor laburisti.

K) Planul oficial al muncii: uniunea vamala si legaturile stranse cu piata interna a UE.

L) Revocarea Brexit: In cazul in care, cu putin timp inainte de iesire, nicio intelegere nu a fost aprobata si nicio intelegere nu a fost respinsa.

M) Al doilea referendum: referendum privind acordul Brexit.

O) faza de tranzitie fara acord

O descriere mai detaliata a aplicatiilor poate fi gasita mai jos in intrarea de la 3:11 p.m. O puteti citi mai detaliat si in engleza aici.

16.48: Bercow ramane incapatanat – fara modificari, fara al treilea vot asupra intelegerii din May

Frontul duristilor Brexit impotriva acordului de iesire al Theresei May abia incepe sa se prabuseasca, cand presedintele Parlamentului, John Bercow, ii pune capat brexiteilor. La inceputul dezbaterii din Camera Comunelor, el a spus ca nu va permite un al treilea vot asupra acordului daca motiunea va fi depusa neschimbata. Contextul intorsaturii in randul celor de linie dura este, printre altele, propunerile care sunt dezbatute astazi in Parlament. Aproape toate au in vedere o legatura mai stransa intre Marea Britanie si UE in viitor decat acordul din mai.

16:23: Brexitul si Sfinxul

Cand comentatorii au descris politica britanica de Brexit in ultimele saptamani, au fost adesea folosite cuvinte precum „iresponsabil” sau „imprevizibil”. Pentru presedintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker, este pur si simplu un mister – ca Sfinxul. „Dar Sfinxul ar fi o carte deschisa”, a spus Juncker cu amaraciune astazi. Sfinxul este o fiinta enigmatica in mitologie – jumatate om, jumatate animal.

3:11 p.m. march 8 greetings www.ggevaluations.com : Aceste motiuni sunt pe masa – dar care vin la vot?

Incepand din dupa-amiaza, Camera Comunelor vrea sa dezbata alternative la acordul guvernului privind Brexit. 16 sugestii sunt pe masa. Presedintele Parlamentului, John Bercow, va decide care dintre ele vor fi supuse la vot de la ora 20.00. Cu toate acestea, votul nu are efect obligatoriu. Serveste pentru a afla cum ar putea arata o iesire din dilema Brexit. U

Previous articleTotul despre abuzul de alcool si dependenta de alcool
Next articleOrdonanta privind ambalajele: Germania a separat deseurile de 20 de ani