Numarul de infectii cu corona in Spania creste brusc. Destinatiile de calatorie populare, cum ar fi Barcelona, ​​sunt afectate in special. Mass-media si politicienii critica ca orasul isi pierde controlul – in primul rand un grup este de vina. 

Plaje pline si petreceri seara: In Barcelona si de-a lungul Costa Brava, „coasta salbatica”, se creeaza in aceste zile impresia ca pandemia corona s-a incheiat si ca exista motive de sarbatorire. Insa aparentele sunt inselatoare: numarul de infectii in Spania creste, numarul de noi infectii s-a triplat uneori. Cel mai mare hotspot? Barcelona!

Peste 280.500 de persoane au fost pana acum infectate oficial cu virusul corona in tara cu 47 de milioane de locuitori. Numai in regiunea Cataloniei se numara acum peste 700 de noi infectii in fiecare zi, iar in toata tara sunt acum din nou peste 1.000. Valoarea noilor infectii la 100.000 de locuitori in Spania scade la 50 – atunci o tara este oficial o zona de risc conform ghidurilor germane. Keyword posekretu.net  

Seria foto cu 43 de poze

Se pare ca multi spanioli isi asuma o a doua izolare

Si totusi este sarbatorit. De ce? Jorge Blanco, sociolog la Universitatea din Madrid, a declarat la televiziunea spaniola ca multi spanioli ar presupune ca va exista un al doilea val oricum. „Asa ca oamenii vor sa ia cat mai multe cu ei posibil.”

 

  • Hotspot:  Regulile Corona s-au inasprit din nou la Barcelona

 

Pentru ca spaniolii au trait intr-o izolare stricta de la mijlocul lunii martie pana la sfarsitul lunii iunie. Numai cei care aveau un motiv intemeiat, cum ar fi mersul la cumparaturi sau mersul la medic, aveau voie sa iasa pe strada. Majoritatea magazinelor au fost inchise, raza transportului public a fost redusa cu pana la 50 la suta. Strazile din metropolele, altfel pline de viata, Madrid si Barcelona erau pustii. 

Barcelona: O problema este mobilitatea vara

Raquel Vallejo Agelet locuieste in Barcelona. Ea subliniaza ca majoritatea barcelonenilor vor respecta regulile si vor face tot ce este necesar pentru a preveni un al doilea val si, prin urmare, un al doilea blocaj. „Aici, ca peste tot in Spania, multi oameni se tem de virus. Multi inca ies doar atunci cand trebuie cu adevarat”, spune ea. carre haircut qnbuz.net Este adevarat ca oamenii fara masti sunt si ei afara si sarbatoresc petreceri. “Dar asta se intampla nu numai in Barcelona, ​​ci si in Madrid. Si multi turisti vin in tara – fara sa se protejeze pe ei insisi sau pe altii. Acest lucru este la fel de problematic aici ca si in alta parte.”

Vallejo Agelet este sigur ca va veni un al doilea val. „Cred ca este aproape”, spune tanara de 31 de ani. “In prezent nu ma tem de o infectie pentru ca nu ies prea mult. Dar sunt profesor si scoala va incepe din nou in septembrie”, spune ea. Familia ei este insa foarte ingrijorata, in special parintii ei, care au 66, respectiv 68 de ani. “O mare problema este mobilitatea multor spanioli vara. Multi merg la casele lor de vara si in vacanta si raspandesc boala in acest fel”. symbolic wedding gifts zooboard.ru

Economia spaniola geme in timpul crizei Corona

Spaniolilor, cunoscuti ca oameni sociabili care petrec mult timp impreuna la aer curat sau in baruri si restaurante, nu le-a placut deloc izolare de luni de zile. Economia, chiar inainte de criza Corona, a suferit extrem de mult.  • funny quotes to cheer you up
  • cheap wedding gifts
  • christmas card messages from child to parents
  • christmas movie for adults
  • the little prince quotes about relationships

Potrivit prognozei FMI, produsul intern brut se va prabusi cu 12% in acest an. Pana acum, peste un milion de oameni si-au pierdut locul de munca. Multi dintre ei lucrau in turism. 

Si exact asta este acum din nou in pericol. Dupa izbucnirea epidemiei de coroana pe kilometri de petrecere din Mallorca, cordonul a fost tras acolo – cluburile, barurile, restaurantele si multe magazine mici au trebuit sa se inchida din nou. Franta, Belgia, Norvegia si Marea Britanie au emis avertismente de calatorie sau o obligatie de carantina pentru cei returnati din Spania. Ministerul Federal de Externe recomanda sa nu calatoriti in regiunea spaniola Catalonia, care include si Barcelona si Costa Brava, precum si in Aragon si Navarra.  

Vallejo Agelet raporteaza despre persoanele care nu au avut niciun venit din martie. „Majoritatea nu au nici rezerve, acum traiesc din donatii”. march 8 wishes www.araquiz.com Pandemia corona este un „dezastru economic” pentru Spania, spune ea. „Incercam sa reluam economia. Un al doilea blocaj ar fi o catastrofa – si pentru psihicul oamenilor”, avertizeaza ea. 

Multe focare pot fi urmarite pana la intalniri de familie si petreceri

Autoritatile sanitare ale tarii atribuie jumatate din focarele actuale de corona din Spania sarbatorilor sau petrecerilor de familie. Adesea sunt implicate mult alcool si imprudenta, iar regulile de igiena sunt repede uitate. Nu degeaba epidemiologul vedeta al Spaniei Fernando Simon ii avertizeaza in special pe tineretul tarii: „Nu doar te pui in pericol, ci toata tara”.

Politicienii si presa spaniola acuza guvernul regional al Cataloniei ca nu are situatia sub control, in special la Barcelona. Intre timp, oamenii au fost chemati din nou sa iasa din casa doar daca trebuie. Daca cifrele vor continua sa creasca, vor fi luate masuri mai drastice, a avertizat presedintele regional Quim Torra la inceputul saptamanii. In plus, amenzi usturatoare ii asteapta pe cei care fluiera regulile de igiena la petreceri: atunci se datoreaza intre 3.000 si 15. happy march 8 wishes artsacca.com 000 de euro. Cresterea scazuse recent usor din cauza masurilor, dar asa-numita valoare R este inca peste 1. Prin urmare, masurile stricte trebuie mentinute, avertizeaza in unanimitate oamenii de stiinta.

Raquel Vallejo Agelet are 31 de ani si locuieste in Barcelona: critica evolutiile din orasul ei si din intreaga Spanie. Ea crede ca al doilea val corona se apropie. (Sursa: privat)

Raquel Vallejo Agelet este enervata de stigmatizarea tinerilor. Ea subliniaza ca irationalitatea unora nu este o chestiune de varsta si se adreseaza si turistilor: „Haiti la noi, dar tineti-va de reguli”.

Spania incearca totul pentru a impiedica tara sa fie din nou complet inchisa. Presedintele Asociatiei Catalane de Afaceri, Josep Sanchez Llibre, da clar ca economia spaniola nu va trece din nou prin asta. De aceea politicienii sunt optimisti si combativi.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Maria Jesus Montero, a declarat luni: „Vrem sa transmitem un mesaj clar de incredere in tara noastra”. march 8 greetings www.cikolatatadindasorular.com Au fost facute suficiente pregatiri pentru a face fata virusului. „Suntem o destinatie sigura de calatorie”. Ministrul de externe Arancha Gonzalez Laya a fost convinsa: „Facem tot ce putem pentru a limita focarele la nivel local si putem face acest lucru”. 

Previous articleSecurizeaza ceasurile inteligente de la Garmin si Fitbit la preturi excelente
Next articleCarnaval la Koln: Cele mai bune 10 pub-uri de sarbatorit pe 11.11. si Rose Monday